Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Εκτακτη προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Χανίων

Αναχώρησε στη 01.34 τα ξημερώματα της Δευτέρας το αεροσκάφος βρετανικής εταιρείας το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο Χανίων. Προηγήθηκε και προσγείωση αεροσκάφους γερμανικής εταιρείας, το βράδυ της Κυριακής.

Και οι δύο πτήσεις προσγειώθηκαν λόγω βλάβης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το αεροδρόμιο Χανίων,  έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανίων έκανε το αεροπλάνο G-TAWK, Boeing 737-8K5 (WL) της βρετανικής εταιρείας Thomson Airways που πραγματοποιούσε την πτήση TOM5758/6YQ από το Λούτον (EGGW/LTN) με προορισμό το Ηράκλειο (LGIR/HER).
Ο κυβερνήτης ανέφερε πρόβλημα στα πτερύγια καμπυλότητας (flaps), ζήτησε προσγείωση στο Αεροδρόμιο Χανίων και το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς στις 11 τη νύχτα της Κυριακής.
Το αεροπλάνο επιθεωρήθηκε από μηχανικό και αναχώρησε για το Ηράκλειο την 01:34. Από τους 189 επιβάτες, 8 επέλεξαν να αποβιβαστούν στα Χανιά.

Νωρίτερα, έκτακτη προσγείωση, λόγω βλάβης, έκανε αεροσκάφος γερμανικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αεροδρόμιο, πρόκειται για την πτήση CFG/DE2314 της γερμανικής εταιρείας Condor  από τη Φρανκφούρτη (EDDF/FRA) με προορισμό το Μαυρίκιο (LIMP/MRU).   Το αεροπλάνο είναι D-ABUM, Boeing 767-31B (ER)(WL).
Ο κυβερνήτης ανέφερε πρόβλημα με τα υδραυλικά του αεροπλάνου και ζήτησε προσγείωση στο Αεροδρόμιο Χανίων. Εφαρμόστηκε το Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών (ανησυχητική κατάσταση) και το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς στις 20:24 το βράδυ της Κυριακής με τους 250 επιβάτες να παραμένουν στα Χανιά έως την αποκατάσταση του προβλήματος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες