Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Εκπαίδευση υπαλλήλων της Περιφέρειας στην Πυροσβεστική

Η Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να διαχειριστεί την εκδήλωση έκτακτων περιστατικών, όπως πυρκαγιά, σεισμός, τραυματισμός ή παθολογικό συμβάν εργαζόμενου ή επισκέπτη, προχώρησε στη σύνταξη και έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με το ΣΑΕΚ επιδιώκεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης:

1. Η προστασία της ζωής και της υγείας του προσωπικού και των επισκεπτών.
2. Η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του συμβάντος στο περιβάλλον.
3. Ο περιορισμός των ζημιών στα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού.
4. Η επαναφορά στην κανονικότητα των λειτουργιών της Περιφέρειας.

Σημειώνεται πως το ΣΑΕΚ έχει εγκριθεί, ήδη, με την αριθμ 59/2022 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με σχετική πράξη του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οργάνωσης Ζαχαρία Δοξαστάκη έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή για το συνολικό συντονισμό αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών και ο ορισμός των ομάδων πυρασφάλειας. Κρίσιμο στοιχείο για την ορθή πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων αποτελεί η βασική, διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση των υπαλλήλων. Η υπηρεσία ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για την εκπαίδευση των ομάδων πυρασφάλειας που έχουμε συγκροτήσει και ξεκίνησε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισηγητή τον Επιπυραγό Λουκάκη Ευάγγελο. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Θεωρούμε πολλή σημαντική την εκπαίδευση των υπαλλήλων μας σε θέματα που συνδέονται με την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και ευχαριστούμε, ιδιαίτερα τον Διοικητή της Π.Υ Ηρακλείου Μ. Σεληνιωτάκη, Πυραγό και τον υπεύθυνο του επιμορφωτικού προγράμματος Ευάγγελο Λουκάκη, Επιπυραγό. Πάγια επιδίωξη μας αποτελεί η διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η προστασία των πολιτών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα