22.4 C
Chania
Δευτέρα, 20 Απριλίου, 2026

Έκλεισε προληπτικά ο εναέριος χώρος της Κύπρου – Απογειώθηκαν τα ελληνικά F-16

Δύο ελληνικά F16 απογειώθηκαν νωρίτερα σήμερα από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο σε σχέση με το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίσθηκε στον εναέριο χώρο πλησίον του Λιβάνου.

Όπως, μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ανέφεραν αρμόδιες πηγές στο ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας απογειώθηκαν τα δύο F16 από την Πάφο για σκοπούς αναγνώρισης και αντιμετώπισης του ύποπτου αντικειμένου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους, τα δύο μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους, όπως αναφέρθηκε.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι εντοπίστηκε πιθανό ύποπτο αντικείμενο, στον εναέριο χώρο πλησίον του Λιβάνου. Για προληπτικούς λόγους λήφθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα εξάλλου με την Hermes Airports, ο εναέριος χώρος της Κύπρου παραμένει ανοιχτός, ενώ εξετάζεται διαρκώς η κατάσταση.

 

Επέστρεψε στην Αθήνα η πρωινή πτήση της Aegean για Λάρνακα

Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση (902) της AEGEAN , που επέστρεψε από τη Λάρνακα, λόγω προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της AEGEAN γίνεται ανεφοδιασμός του αεροσκάφους και η συγκεκριμένη πτήση αναμένεται να αναχωρήσει και πάλι για την Λάρνακα στις 11:45.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα