Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

‘Εκλεισε η υπόθεση των πυρκαγιών του ΧΑΔΑ Κουντούρας

Με την τελευταία δίκη χθες

Τέλος στις πολύχρονες δίκες σε βάρος των αντιδημάρχων αρμόδιων για την καθαριότητα του Δήμου Καντάνου- Σελίνου για τη λειτουργία του ΧΑΔΑ στην Κουντούρα.
Χθες πραγματοποιήθηκε η τέταρτη δίκη με κατηγορούμενους τρεις αντιδημάρχους στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων που ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα τους έκρινε αθώους.
Οι αντιδήμαρχοι κατηγορούνταν για τις φωτιές ξεσπούσαν μέσα στον ΧΑΔΑ και την ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμάτων σε αυτών.
«Το δικαστήριο έκρινε ότι από το Δήμο έγιναν όλα τα σημαντικά έργα. Έγινε Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και ο ΧΑΔΑ αποκατάσταθηκε πλήρως. Προβλήματα που απασχολούσαν για χρόνια το Σέλινο και αφορούσαν τα απορρίμματα λύθηκαν από τον Δήμο και οι αντιδήμαρχοι δεν έδειξαν την παραμικρή αμέλεια ή ολιγωρία» δήλωσε η δικηγόρος του Δήμου Καντάνου-Σελίνου κ. Ελένη Μανουσέλη.
Ο Δήμος Καντάνου- Σελίνου είχε προχωρήσει στην αγορά μέσα στο 2018 τριών νέων απορριμματοφόρων προκειμένου να ενισχύσει το στόλο του, ξεκίνησε το 2017 την ανακύκλωση γυαλιού, την προμήθεια ειδικού αυτοκινήτου για τον καθαρισμό των κάδων και άλλες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αφορούσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα