Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Εκκλησία στην… ψηφιακή εποχή

Τεχνολογικές καινοτομίες από την Εκκλησία στο Ρέθυμνο, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προέβη στη δημιουργία εφαρμογής (application), η οποία είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για “έξυπνες” συσκευές iOS και Android στα ηλεκτρονικά καταστήματα Apple Store και Google Play.

Στόχος της ενέργιας αυτής σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση είναι να ανταποκριθεί η Μητρόπολη «στις απαιτήσεις για άμεση, έγκαιρη και έγκυρη επικοινωνία με τους πολυάριθμους χρήστες των νέων τεχνολογιών και να καταθέσει την μαρτυρία της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα ταχύτατης διαδόσεως πληροφοριών και ειδήσεων».
Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε από τη ρεθυμνιώτικη εταιρεία “DesignGraphic” και θα λειτουργεί παράλληλα με την επίσημη ιστοσελίδα μας (http://www.imra.gr/portal/index.php) στο διαδίκτυο.
«Γνωρίζουμε ότι εισάγουμε την επικοινωνία της Εκκλησίας μας σε ένα καινούργιο περιβάλλον με μεγάλες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Και χαιρόμαστε γιατί, με τη νέα αυτή παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον χώρο του διαδικτύου, δίδουμε τη δυνατότητα τόσο στους πολλούς επισκέπτες του τόπου μας όσο και στους όπου γης ενδιαφερομένους να ενημερωθούν για τη ζωή και τη δράση της Τοπικής μας Εκκλησίας και για σημαντικά στοιχεία της ιστορίας μας και της ορθόδοξης πολιτισμικής μας παράδοσης. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι παρέχουμε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης, επιστηρικτικό στις δραστηριότητες των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων, που στηρίζουν και προάγουν την οικονομία και την απασχόληση στον τόπο μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Οι εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν πολυγλωσσικό περιεχόμενο και συμπεριλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
• Αναλυτική παρουσίαση του προφίλ της ΙΜΡΑ με αναφορές της θέση της στο Πατριαρχείο.
• Ιστορική αναδρομή και θεματικές που εμπλουτίζουν και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση από το κοινό.
• Δημοσίευση νέων, ανακοινώσεων, δελτίων ή άλλων πληροφοριών ως χρονολόγιο με δυνατότητες την άμεση και δωρεάν αποστολή μηνυμάτων (Push Notifications) στους χρήστες, ώστε να ενημερώνονται και να κρατούν επικαιροποιημένη την εφαρμογή.
• Αναλυτικό ημερολόγιο δράσεων, διοργανώσεων ή άλλων πληροφοριών, ώστε ο χρήστης με μία ματιά να μπορεί να ακολουθήσει τις δράσεις της Ι.Μ.Ρ.Α.
• Παρουσίαση του οργανογράμματος, δομής και λειτουργίας της Ι.Μ.Ρ.Α. με αναφορές, περιγραφές και στοιχεία επικοινωνίας ανά τμήμα.
• Πολλαπλή κατηγοριοποίηση για ευκολότερη εύρεση πληροφοριών από τον χρήστη.
• Ενότητα “Οδοιπορικών” με παρουσίαση διαδραστικών χαρτών, σημείων ενδιαφέροντος, τουριστικών σημείων. Οι εφαρμογές αναγνωρίζουν τη θέση του χρήστη και προσφέρουν προσωποποιημένες πληροφορίες ανάλογα την τοποθεσία του, τα ενδιαφέροντά του και τον ακολουθούν σε ψηφιακά οδοιπορικά με τη μορφή “Map Routes”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες