Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Eκκληση για άμεση 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στην Υεμένη

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) έκανε σήμερα έκκληση για άμεση 24ωρη εκεχειρία στην Υεμένη προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά φαρμακευτικού υλικού στη χώρα, όπου όπως τονίζει, η κατάσταση είναι δραματική και οι τραυματίες πεθαίνουν.
“Όλες οι οδοί από αέρος, θαλάσσης και ξηράς θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς καθυστέρηση για τουλάχιστον 24 ώρες ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν αποκοπεί έπειτα από τουλάχιστον μία εβδομάδα εντατικών αεροπορικών επιθέσεων και σφοδρών χερσαίων συγκρούσεων σε όλη τη χώρα”, αναφέρει η ICRC σε ανακοίνωσή της.
Η ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική συμμαχία που επιχειρεί αεροπορικώς στη χώρα εξακολουθεί να εμποδίζει την παράδοση τριών φορτίων με ανθρωπιστική βοήθεια, διαπραγματεύεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε η εκπρόσωπος της ICRC Σιτάρα Τζαμπίν.
“Επειδή έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες μας, αισιοδοξούμε ότι μέχρι την Κυριακή θα λάβουμε το πράσινο φως”, δήλωσε η ίδια στο Ρόιτερς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα