Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Εκκληση Δήμου Κισσάμου για πλήρη εμβολιασμό των πολιτών

Ανακοίνωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των πολιτών εξέδωσε ο Δήμος Κισσάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «το κλίμα χαλάρωσης και ευφορίας από την επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα λόγω της εμβολιαστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ήρθε να χαλάσει η εξάπλωση της μολυσματικότερης παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία και προβλέπεται να επικρατήσει παγκοσμίως.
Κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης εντοπίζονται πλέον σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, κάτι που προκαλεί ανησυχία για τυχόν μεγάλη εξάπλωση, ενώ τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης αυτής δυστυχώς εμφανίστηκαν και στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εμβόλια που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα και εγκεκριμένα είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των παραλλαγμένων στελεχών του ιού, μόνον όμως μετά και τη δεύτερη δόση.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με την Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα, την Ιταλίδα  Δρ Ιστορικών Σπουδών Desi Marangon, τη θεατρική συγγραφέα Κατερίνα Σχοινοπλοκάκη και τον Πρόεδρο του συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων Χρήστο Μυλωνάκη

Ενόψει της εμφάνισης της ινδικής μετάλλαξης λοιπόν και καθώς ο «αδύναμος κρίκος» φαίνεται να είναι το σύνολο των ανεμβολίαστων πολιτών, ως Δήμος Κισσάμου θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στο σύνολο των δημοτών μας να κλείσει άμεσα ραντεβού και να ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις καθώς αν δεν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους θα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο ινδικό στέλεχος .
Δεδομένου ότι από το φθινόπωρο η ζωή όλων μας θα διαδραματίζεται όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους, όπου ο κίνδυνος για τη μετάδοση του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος, θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών και παράλληλα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής προστασίας: απόσταση 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αποφυγή συνωστισμού και τήρηση των κανόνων υγιεινής»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα