Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκδηλώσεις για τη Μάχη του Σκρα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν φέτος, στον Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, η οποία έκρινε οριστικά την τύχη της Ελληνικής Μακεδονίας. Σ’ αυτήν πολέμησαν οι Μεραρχίες Κρήτης, Αρχιπελάγους και Σερρών και είχαν αληθινή εκατόμβη θυμάτων.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με την υποστήριξη του Παραρτήματος Μακεδονίας του Ιδρύματος.
Το Σάββατο 28 Απριλίου στις 5 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολύκαστρου, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Η Μάχη του Σκρα και το Μακεδονικό Μέτωπο». Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο κ.  Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Την ίδια ημέρα, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης για το Μακεδονικό Μέτωπο με ιστορικά κειμήλια της εποχής. Την Παρασκευή 11 Μαίου 2018, στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολύκαστρου, θα προβληθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα, με υλικό από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαίου 2018, στο Σκρα, με κεντρικό ομιλητή την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα