Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση του Ορίζοντα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA διοργανώνει, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στα Χανιά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2ου δεκαπενθήμερου Σεπτεμβρίου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με σύνθημα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που διοργανώνονται μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες www.xarisezoi.gr, www.facebook.com/cbmdpatras

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 18:00 – 21:00 διοργανώνουμε εκδήλωση στην Πλατεία Κατεχάκη στο Παλιό Λιμάνι, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά µε το πως µπορούν να γίνουν εθελοντές δότες.

Μία ημέρα γιορτής με πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Θεατρικό παιχνίδι εμπνευσμένο από παραμύθι…Μέσα από την ιστορία θα ταξιδέψουμε και θα αισθανθούμε τη δύναμη της αγάπης και της προσφοράς! (από τις εμψυχώτριες Γραμματική Μπερτάκη, Κατερίνα Τριπολιτάκη και Ιωάννα Λυβιάκη)
Ομαδική καταγραφή υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών
Συμβολικός σχηματισμός καρδιάς από τους παρευρισκόμενους και απελευθέρωση μπαλονιών στον ουρανό
Μουσική από τον dj Άρη Μανουδάκη
Παράλληλα θα λειτουργεί κιόσκι ενημέρωσης και καταγραφής υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, θα υπάρχει εργαστήρι ζωγραφικής και face painting.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών –
Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σ’ έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη;

Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, την ημέρα που όλοι μαζί λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε περισσότερους από 32. 000. 000 εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως που δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα να γίνει η λευχαιμία παρελθόν!

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association)ως το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Kάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό:
Εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η δωρεά γίνεται μέσω αίματος (λευκαφαίρεση) και μόνο αν βρεθείτε συμβατοί με ασθενή. Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή.
– Σύλλογος «Ορίζοντας», www.orizondas.gr
– ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», www.xarisezoi.gr
– World Marrow Donor Association: www.wmda.org, www.worldmarrowdonorday.org


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα