Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγαπητή και αείμνηστη Θέλμα Μαυρίδου

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών στο Πολυτεχνείο Κρήτης τιμητική εκδήλωση για την «αείμνηστη και αγαπητή σε όλη την Πολυτεχνική Κοινότητα Θέλμα Μαυρίδου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον αδόκητο θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Σεπτεμβρίου 2021», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εις μνήμην της Θέλμας, θα πραγματοποιηθούν τόσο η Ονοματοδοσία του χώρου και της εκδήλωσης, όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν, όσο και τα Αποκαλυπτήρια ενός νέου mural (αφηρημένης τοιχογραφίας), το οποίο επιμελείται το εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων. Η εκδήλωση, καθώς και οι προαναφερθείσες δράσεις, υλοποιούν σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης (συνεδρίαση 599/29.07.2022), προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη της Θέλμας, με την παρουσία των μελών της οικογένειάς της, αλλά των μελών της ευρύτερης Πολυτεχνικής οικογένειάς της.

Η πορεία της Θ. Μαυρίδου

Η Θέλμα Μαυρίδου υπήρξε ενεργό μέλος του Πολυτεχνείου Κρήτης για περισσότερα από 30 χρόνια. Το 1988 εισήχθη ως προπτυχιακή φοιτήτρια και σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, απ’ όπου έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού. Στη συνέχεια, το 1993 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το University of Florida. Επέστρεψε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1997, όπου εργάστηκε αρχικά στο Γραφείο Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας και κατόπιν ως Προϊσταμένη Γραμματείας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Συνέχισε ως Υπεύθυνη του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης LLP/ERASMUS και Erasmus+. Από το 2014 μέχρι σήμερα υπηρετούσε στο Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, στο οποίο ανέλαβε Προϊσταμένη το 2019.

Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα, η εργατικότητα, το χαμόγελο, η θετική διάθεση, η αγάπη για όλους ανεξαιρέτως ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης προσωπικότητας της Θέλμας. Χειριζόταν με απόλυτη άνεση τα διαδικτυακά μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα και πάντα διέθετε πνεύμα μάθησης για νέες τεχνολογίες. Ήταν γνωστή και αγαπητή σε όλη την Πολυτεχνική Κοινότητα και ιδιαίτερα μεταξύ των φοιτητών, καθώς ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση των φοιτητικών ομάδων και των δράσεων εθελοντισμού. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεε φοιτητές, υπαλλήλους, καθηγητές, Σχολές, διοίκηση, όλους μεταξύ τους, σε ένα σώμα, σε κοινές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

• Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν της Θέλμας
• Αναφορά στην προσφορά και στο έργο της Θέλμας
• Φωτογραφικά και οπτικοακουστικά στιγμιότυπα
• Αναμνήσεις από συνεργάτες, συναδέλφους και φοιτητικές ομάδες
• Ανάγνωση της απόφασης της Συγκλήτου
• Απόδοση τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της Θέλμας
• Χαιρετισμός εκ μέρους της οικογένειας της Θέλμας
• Αποκαλυπτήρια των σχετικών τιμητικών δράσεων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα