Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκδήλωση για τον Σφακιανό οπλαρχηγό Ιωάννη Βαρδινάκη – Βαρδινογιάννη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Από την Ένωση των Απανταχού Σφακιανών

 

Στο εντυπωσιακό Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας απέναντι ακριβώς από τον “Ευαγγελισμό”, του οποίου τα εγκαίνια της λειτουργίας του έγιναν το 1975.

Στον εκθεσιακό του χώρο συγκεντρώθηκαν και διαφυλάχτηκαν πολεμικά κειμήλια, καθώς και η τεκμηρίωση και η μελέτη των αγώνων του Ελληνικού Έθνους, από την αρχαία εποχή μέχρι και σήμερα. Στον τεράστιο εξωτερικό του χώρο γίνεται έκθεση πυροβόλων από διάφορες εποχές, καθώς και πολεμικών αεροπλάνων.
Νομίζω πως η είσοδος είναι ελεύθερη και θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να το επισκεφθεί κάθε Έλληνας τουλάχιστον μία φορά!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην τεράστια κεντρική αίθουσα, το απόγευμα της Παρασκευής 25/11/2022, και ήταν, νομίζω, από τις ελάχιστες φορές, που η κεντρική αίθουσα ήταν γεμάτη. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Λαογραφικός Όμιλος “Κουρήτες” καθώς και ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα όμορφο ριζίτικο και στην συνέχεια ο πρόεδρος των Σφακιανών κος Ανδρέας Κούνδουρος, μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις δράσεις του Συλλόγου καθώς και την σημασία της αποψινής εκδήλωσης.
Με ένα λεβέντικο αρρενωπό πεντοζάλι από τα λεβεντοκόπελα του συλλόγου “Κουρήτες” και το μαγικό λαούτο του Κονταρού και το συγκρότημά του, συνεχίστηκε η εκδήλωση. Επίσης έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σφακίων κος Μανούσος Χιωτάκης καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλας Χιονής.
Τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί επίσημοι, όπως οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μανούσος Βολουδάκης, και ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Ο αρχιμανδρίτης θεολόγος Αλεξανδράκης εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Α’ ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης εκπροσωπώντας και την Α’ ΓΕΕΘΑ, ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, οι πρώην βουλευτές κ. Βιρβιδάκης και κα Κουρουπάκη, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης και ο υποναύαρχος ε.α. Κωνσταντινίδης και αρκετοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, απόγονοι του αρχηγού Γιάννη Βαρδινάκη – Βαρδινογιάννη, προεξάρχοντος του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν πλουσιοπάροχα εδέσματα και ποτά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα