Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα: «Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti”: Ανάδειξή του μέσω της χρήσης του στην εστίαση»
Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 17:00 μ.μ στην Αίθουσα «Ν. Ψυλλάκης» του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Λεωφόρος
Καραμανλή 167, Αγροκήπιο, Χανιά).
Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν σε κάθε ενημερωτική δράση θα είναι οι εξής:
– Παραγωγή και ποιοτικές κατηγορίες ελαιόλαδου. Νομοθεσία και καλές πρακτικές χρήσης, αποθήκευσης και επικοινωνίας του ελαιόλαδου στην εστίαση.
– Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου (επίδειξη γευσιγνωσίας).
– Διατροφική αξία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Σύγκρισή του με άλλες λιπαρές ύλες που χρησιμοποιούνται στην εστίαση.
– Επιλογή, χρήση και ανάδειξη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου
“Κρήτη/Kriti” στην εστίαση. Παρουσίαση πρακτικών food pairing.
Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι οι:
• Δρ Γεώργιος Καλαντζάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής με εξειδίκευση στην ποιότητα του ελαιόλαδου, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Ελένη Μπαρμποπούλου, Γεωπόνος MSc, Υπεύθυνη ποιότητας και ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Αναστασία Παπαμανωλιουδάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Αναπληρώτρια υπεύθυνη ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης, Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων, ΙΕΛΥΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, sommelier ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Εκδήλωση για το ελαιόλαδο τη Δευτέρα στα Χανιά
