Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση για την επανάσταση του Ακρωτηρίου

Εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:30, στο Ακρωτήρι Χανίων θα διοργανωθεί με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», τη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και τους Πολιτιστικούς Φορείς Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το Α΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων (η κατασκευή και η μεταφορά τους είναι ευθύνη του φορέα), ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.
Το Β΄ μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ναύαρχος ε.α Στυλιανός Πετράκης, επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ριζίτικο τραγούδι και κρητικούς χορούς από τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο “Ο Καγιαλές” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου «Η Σκλόκα», ενώ θα συμμετέχει και το παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Τέλος, σημειώνεται πως την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα