Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Εκδήλωση αλληλεγγύης

Εκδήλωση για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ, με θέμα «7 τροπάρια του Μεγάλου Κανόνα – 7 ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
Τα τροπάρια απέδωσαν Ιεροψάλτες από τις ενορίες Αγ. Στεφάνου, Αγ. Χριστοφόρου, Αγ. Ιωάννου, Αγ. Πέτρου και Παύλου, Αγ. Λουκά, Αγ. Παντελεήμονα Αμπεριάς και Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη).
Τις ιστορίες διάßβασε ο δικηγόρος και θεολόγος Βασίλης Μαροπάκης.
Με δήλωση της στα «Χ.ν.» η διευθύντρια της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μάγκι Αρσενίδη, επισήμανε ότι την εκδήλωση «εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε ο κ. Βασίλης Μαροπάκης ο οποίος είναι δικηγόρος και Θεολόγος για ν’ αφιερωθεί στη μνήμη της ψάλτριας του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου  Νίκης Κουτσουκλάκη που έφυγε από τη ζωή πριν από έξι μήνες και είχε ιδιαίτερη αγάπη στον Μεγάλο Κανόνα. Τα έσοδα θα πάνε για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ».
Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Μαροπάκης, επεσήμανε ότι «ο Μεγάλος ßΚανόνας που θα ακούσουμε στις Εκκλησίες μας   (αύριο Τετάρτη) είναι ένα μεγάλο ποίημα και αποτελεί  τον μεγαλύτερο κανόνα σε λειτουργική χρήση στην Εκκλησία μας».
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ι. Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα