Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Ειρωνείες αντί απαντήσεων

Εξηγήσεις -μία εβδομάδα μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τη μεταφορά των ζώων του Δημοτικού Κήπου- επιχείρησε να δώσει χθες η Δημοτική Aρχή Χανίων, όσον αφορά τους χειρισμούς της.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους υπεραμύνθηκε των χειρισμών της δημοτικής αρχής και σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έκανε λόγο για υπόθεση που εξελίχθηκε σε «αστυνομικό θρίλερ» και «σόου» ενώ με δηκτικό τρόπο υποστήριξε πως «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν σκιές, προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί εν κρυπτώ», αναφερόμενος προφανώς στα ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων” κι άλλων τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για απόφαση του Δ.Σ., σε συνεννόηση με δασαρχείο, τον ζωολόγο κ. Λυμπεράκη και άλλους αρμόδιους φορείς ότι μόνο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μπορεί να φιλοξενήσει τα κρι κρι.

Αφού λοιπόν υπήρχε διαφάνεια όσον αφορά τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, γιατί δεν είχαν ενημερωθεί για τη διαδικασία οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων;

Και γιατί όταν η άκρως επικοινωνιακή δημοτική αρχή αντιλήφθηκε τις αντιδράσεις των πολιτών και την ανάγκη για ενημέρωση, δεν προχώρησε εγκαίρως σε μια ανακοίνωση, όπως κάνει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις;

Εντύπωση επίσης προκαλούν τα εξής:
α. το γεγονός ότι ο δήμαρχος κ. Σημανδηράκης επικαλέστηκε το προηγούμενο καθεστώς ανομίας για τη μεταφορά – φιλοξενία των αιγάγρων σε μη αδειοδοτημένο χώρο στο Ρέθυμνο!

β. το ότι η συμφωνία με το Αττικό πάρκο (όπου πρόκειται να μεταφερθούν) θα υπογραφεί με την παράδοση των αγριμιών, γι’ αυτό και οι υπεύθυνοι του Αττικού πάρκου δεν ήταν ενήμεροι για τη μεταφορά των κρητικών αιγάγρων!

Εν κατακλείδι, κανείς δεν ήταν περήφανος στη θέα των τραυματισμένων από τις συχνές συγκρούσεις αγριμιών μέσα στα κλουβιά, ωστόσο για να μην χαθεί η επαφή των πολιτών με την ενδημική πανίδα της Κρήτης, μήπως ο δήμος θα έπρεπε να έχει προνοήσει, προχωρώντας στις αντίστοιχες ενέργειες;

Δηλαδή, θα μπορούσε για παράδειγμα να άφηνε ένα ζεύγος από κάθε ζώο στο Δημοτικό κήπο, όπως γίνεται σε πολλά πάρκα της Ευρώπης (τροποποιώντας ανάλογα τη μελέτη ανάπλασης) ή να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στα Χανιά, όπως πρότεινε και η δασάρχης Χανίων.

Το να ειρωνεύεσαι, να επικρίνεις όποιον ασκεί κριτική ή ζητά περισσότερη διαφάνεια και ενημέρωση, μάλλον δεν είναι καλός οδηγός για μια δημοτική ομάδα που -λέει- ότι πρεσβεύει το νέο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Αν προχωρήσει η σύνδεση του δημοτικού κήπου με το ειρήνης και φιλίας θα μπορούσε να υπάρξει χώρος για υδρόβια!
    Εναλλακτικά να μεταφερθούν στο Μαρκοπούλου που θα έχει αρκετό χώρο!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα