Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εικόνες εγκατάλειψης στο παλιό σχολικό κτήριο στα Νοχιά

Για εικόνες εγκατάλειψης που προκαλούν απογοήτευση και θλίψη στα Νοχιά, κάνει λόγο ο Δημήτρης Ανθούσης, επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Πλατανιά, και συγκεκριμένα στο παλιό σχολικό κτήριο που στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του χωριού.

Όπως αναφέρει «απογοήτευση και θλίψη για την κατάσταση μιας υποδομής όπου άλλοτε αντηχούσαν οι φωνές και τα γέλια μικρών παιδιών. Επί σειρά ετών “ανενεργό” το σχολείο, επί σειρά ετών καταγεγραμμένη και η εγκατάλειψη του κτηρίου, όπως φανερώνουν οι εικόνες, αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής».

Επισημαίνεται πως ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος προσπαθεί «με τις μικρές του δυνάμεις, να διατηρήσει τον χώρο ενεργό. Δύσκολο το έργο, ελάχιστη, αν όχι μηδαμινή, η στήριξη. Σε ένα ακόμα χωριό της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά».

Καταλήγοντας, ο κ. Ανθούσης κάνει λόγο για πολίτες δεύτερης κατηγορίας «σε μια ενδοχώρα που ερημώνει, με τους κατοίκους οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν στις πατρογονικές τους εστίες να νιώθουν δικαιολογημένα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

 1. H Δημόσια περιουσία δεν απασχολεί κανέναν , στην ανεπτυγμένη Ελλάδα. Ούτε δημόσιο ούτε ιδιώτες .
  Είναι τα οράματα και οι προυποθέσεις των συλλογισμών για το προσωπικό φκιάξιμο ατομικά ή την χύμα ανάπτυξη της πλάτος συλλογικά κρατικά.
  Εθνικά.
  Παντού στην Ελλάδα , τα δημόσια παλαιά δημοτικά σχολεία, που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν και κομψά κτίρια και πέτρινα ενταγμένα στον χώρο χωρίς βεβήλωση του τοπίου, εγκαταλειφθηκαν και ρήμαξαν. Και προκύψανε τα κτίρια των ιδιωτικών καταπατήσεων ( οπου θέλει ο καθένας ορθόνει κάθε λογής έκτρωμα ) και το κράτος προσπαθεί κτιριακά να μιμηθεί τις γυάλινες αρχιτεκτονικές ορατές εξάρσεις του Μανχάτταν της Νέας Υόρκης. Κοινή συμφωνία όσων θέλουν να φκιαχτούν ( ιδιωτών και κράτους) . Και το κράτος παίρνει τα χρήματα των φορολογουμένων για τα μεγαλοφυεί ορατά της έξαρσης κτιριακά οραματά του, και οι ιδιώτες με αναφορά το χρήμα που εισπράτει το κράτος πληρώνουν και νομιμοποιηούν τα ιδιωτικά των εκτρώματα.
  Το σύστημα της κατεργαριάς δηλαδή γενικευμένο. Όπως όλη η θάλασσα είναι αλμυρή.
  Στο τέλος μένουν ώς σταθερά διαχρονική γεννεαλογική ΄΄τα ζώα΄” ( οι νόμιμοι πολίτες που πληρώνουν τακτικά φόρους ) κοινώς τα κορό’ι’δα. Με τις ευλογίες και πρός τέρψιν κράτους και ιδιωτών που θέλουν να φκιαχτούν,.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα