Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις “Κρητική Ζυθοποιία” στο Ζουνάκι

Εγκαινιάστηκαν προ ημερών (την περασμένη Τετάρτη) οι νέες εγκαταστάσεις “Κρητική Ζυθοποιία” που παράγει τη Xανιώτικη μπίρα “Χάρμα” στο Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά.
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η “Κρητική Ζυθοποιία” Α.Ε., εγκαινίασε με ανοιχτή πρόσκληση για το κοινό, την επέκταση της μονάδας παραγωγής της, στο Ζουνάκι του Δήμου Πλατανιά.
Στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων, επένδυσης προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ. ευρώ, άνευ τραπεζικού δανεισμού, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να βιώσει από κοντά, την εμπειρία του ζυθοποιείου. Οι παρευρισκόμενοι, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας, για τις διαδικασίες ζυθοποίησης. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν γευστικές δοκιμές όλων των τύπων της φρέσκιας, απαστερίωτης & αφιλτράριστης μπίρας “Χάρμα”, συνοδεία από τοπικούς μεζέδες, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επισκεπτών, με θέα την κρητική εξο
Το ζυθοποιείο είναι ανοιχτό στο κοινό, καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 10π.μ. έως τις 8μ.μ.».
Οι φίλοι της μπίρας και όσοι ενδιαφέρονται να βιώσουν από κοντά την εμπειρία αυτή έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν από το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας για τις διαδικασίες ζυθοποίησης μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις. Επιπλέον, μπορούν να πραγματοποιήσουν γευστικές δοκιμές με όλα τα είδη μπίρας που το ζυθοποιείο παράγει και να απολαύσουν τοπικούς μεζέδες .
Με αυτό τον τρόπο η “Κρητική Ζυθοποιία” ανοίγει τις πόρτες της στους επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και  προσφέροντας μία υψηλής αξίας εμπειρία τόσο για τους ξένους όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους των Χανίων.
Η “Κρητική Ζυθοποιία” ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 από τον μηχανολόγο μηχανικό, Γιάννη Λιονάκη.
Το ζυθοποιείο στεγάζεται σε μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση 1.500 τ.μ. περιστοιχισμένη από πορτοκαλιές και ελαιόδεντρα. Το νέο τμήμα της μονάδας κατασκευάστηκε στα τέλη του 2015 με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου μηχανικού.
Οι ενεργειακές απαιτήσεις για τη λειτουργία του ζυθοποιείου καλύπτονται  με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον (αξιοποίηση γεωθερμίας, βιομάζας και ηλιακής ενέργειας) ενώ την περίοδο αυτή εκτελούνται εργασίες ώστε το ζυθοποιείο να γίνει ανοικτό και φιλόξενο στους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν τις διαδικασίες ζυθοποίησης και να δοκιμάσουν τις μπύρες.
Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η εγκατάσταση γραμμής εμφιάλωσης και η επέκταση πέραν του βαρελιού των 20 λίτρων και σε μικρότερες συσκευασίες ώστε, οι μπίρες της να ταξιδέψουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΙΡΑΣ
Στο μεταξύ, η “Κρητική Ζυθοποιία” παραγωγός της πρώτης Χανιώτικης μπίρας “Χάρμα”, οργανώνει γιορτή μπίρας, το Σάββατο 20 Αυγούστου και ώρα 9.30μ.μ. στις εγκαταστάσεις στο Ζουνάκι. Τη βραδιά θα επενδύσει μουσικά, ο Mαλαξιανάκης & the Band!
Ιστοσελίδα: http://www.cretanbeer.gr/.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα