Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Εφτασαν οι πρώτοι επισκέπτες του 2016 στο αεροδρόμιο Χανίων

Τα Χανιά υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες του 2016. Στον αερολιμένα Δασκαλογιάννης έφτασαν από την Κοπεγχάγη στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου οι πρώτοι 90 επισκέπτες των Χανίων για το 2016 με αεροσκάφος Νορβηγικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής με το παραδοσιακό συγκρότημα του Μανώλη Φαντάκη. Υπήρχε και μπουφές με πλούσιο κέρασμα τοπικών εδεσμάτων, αναψυκτικών, τσικουδιάς και γλυκών καθώς και μιας τούρτας η οποία ανέγραφε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας Νorwegian, την οποία έκοψε η νέα αερολιμενάρχης Χανίων Μαρία Λαμπαθάκη μ’ έναν ξένο επισκέπτη.
Πριν από την άφιξη, μίλησε στα «Χ.Ν.» ο Χανιώτης επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Χρήστος Μυλωνάκης, υπογραμμίζοντας ότι « σήμερα 6 Φεβρουαρίου υποδεχόμαστε την πρώτη διεθνή πτήση από Κοπεγχάγη για Χανιά με την αεροπορική εταιρεία Norwegian. Οι πτήσεις θα συνεχιστούν και όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», για να συνεχίσει επισημαίνοντας « παρ’ όλες τις επανειλημμένες προσπάθειες και προτάσεις προς την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση ώστε να δοθούν κίνητρα για προσέλκυση περισσοτέρων αεροπορικών εταιρειών όχι μόνο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προσφέροντας κίνητρα μέσω μείωσης των φόρων αεροδρομίων οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν να απαντήσουν ή να δώσουν σ’ εμάς και στις αεροπορικές εταιρείες πειστικές απαντήσεις».
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «εμείς συνεχίζουμε αθόρυβα και μεθοδικά την προσπάθειά μας για να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες πτήσεις για όλο τον χρόνο, ενώ παράλληλα θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς τους νέους επίδοξους ιδιοκτήτες των αεροδρομίων. Για εμάς τα αεροδρόμιά μας πρέπει να είναι φθηνά, ανταγωνιστικά να συνεχίσουν να προσελκύουν αεροπορικές εταιρείες ώστε να γίνει επιτέλους η επέκταση της πολυπόθητης τουριστικής περιόδου όλο το έτος με διεθνής πτήσεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα