Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

e-Ημερίδα: Φλεγμονώδη Νοσήματα Εντέρου Νέα δεδομένα και θεραπείες

To iatronet.gr, μετά τις πολύ επιτυχημένες 17 ημερίδες «Βήματα Ασθενών», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Φλεγμονώδη Νοσήματα Εντέρου – Νέα δεδομένα και θεραπείες», που θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και θα απευθύνεται στους πολίτες όλης της χώρας.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) περιλαμβάνουν τη νόσο Crohn και την ελκώδη κολίτιδα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από φλεγμονή του πεπτικού συστήματος. Τόσο η νόσος Crohn όσο και η ελκώδης κολίτιδα αποτελούν χρόνιες παθήσεις, με περιόδους επιδείνωσης και υποχώρησης των συμπτωμάτων. Παρόλο που τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν τους πάσχοντες να νιώθουν άσχημα και να δυσχεραίνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, συνήθως αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους αλλά πάνω απ’ όλα την επιστημονική κοινότητα, που μέσα από έρευνες και νέα ιατρικά δεδομένα προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους ασθενείς με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου όπως και τις νέες θεραπευτικές εφαρμογές θα προσπαθήσουν να διερευνήσουν στην ημερίδα εξειδικευμένοι ιατροί και ψυχολόγοι, με τη συνδρομή μαρτυριών των ίδιων των ασθενών.

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και παρακολουθήστε ζωντανά την ηλεκτρονική Ημερίδα του iatronet.gr.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα