Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Δυστυχώς η μπάλα χάθηκε

Κύριε διευθυντά,

ήθελα να αναδείξω διά της παρούσης, ότι πράγματι “η μπάλα χάθηκε”. Δεν βρίσκεται ούτε στις κερκίδες. Είναι εκτός γηπέδου.

Όταν η κοινωνία σ’ όλους τους τομείς, ΔΕΝ λειτουργεί όπως θα έπρεπε και οι πολίτες ΔΕΝ εφαρμόζουν τα αυτονόητα και χρειάζεται η Πολιτεία διά των οργάνων της, συνεχώς να παίρνει αποφάσεις και να αυστηροποιεί για να πειθαρχήσει τους πολίτες της, για να τηρούν το νόμιμο, το αυτονόητο. Τότε πράγματι η μπάλα χάθηκε. Χρειαζότανε η επέμβαση της Πολιτείας διά του πρωθυπουργού, να εξαναγκάσει τους πολίτες να πράξουν το αυτονόητο, να εμβολιασθούν;

Το περισσότερο αναγκαίο και αυτονόητο για τον άνθρωπο, οι εμβολιασμοί, που εάν δεν είχαν βρεθεί εμβόλια για όλα τα επιδημικά νοσήματα που οφείλονται σε ιούς και μικρόβια, ίσως να μην υπήρχε το ανθρώπινο γένος.

Πόσες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και εκατομμύρια στον πλανήτη, μόνο από την πολυομυελίτιδα πριν βρεθεί το εμβόλιο “ΣΕΙΜΠΙΝ” πέθαιναν και πόσα έμειναν σ’ όλη τους τη ζωή παράλυτα. Το εμβόλιο μηδένισε τη νόσο αυτή. Ας ανατρέξουμε στο απώτερο παρελθόν. Η μεγάλη δύναμη των Αθηνών αποδεκατίστηκε από την επιδημία όπου και πέθανε το 429 π.Χ ο μεγάλος ηγέτης Περικλής. Συχνές επιδημίες έπληξαν τον πλανήτη. Αυτοκρατορίες κατέρρευσαν, στρατοί αποδεκατίστηκαν. Οι εμβολιασμοί ευτυχώς σταμάτησαν όλες αυτές τις πανδημίες.

Η μπάλα χάθηκε γιατί δεν υπήρχε διαιτητής να συντονίζει και διευθύνει την πορεία και η μπάλα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παράγοντες καιροσκόποι κυριάρχησαν και διεύθυναν αποσκοπούντες στο κέρδος.

Αυτό συνέβη με τον Covid, ο Διαιτητής Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) δεν διεύθυνε, αλλά οι οικονομικοί παράγοντες, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, είχαν αναλάβει γι’ αυτό και δεν έπεισαν όσο έπρεπε τους πολίτες, ότι η μπάλα θα πρέπει να παίζεται εντός γηπέδου. Εάν η πολιτεία, ένα κράτος δεν μπορέσει να δημιουργήσει πολίτες που θα λειτουργούν με ευθύνη, αυτοσεβασμό και πειθαρχία σ’ όλους τους κοινωικούς τομείς, αλλά χρειάζονται κατασταλτικές επεμβάσεις για να τηρούνται αυτά που είναι αυτονόητα. Τότε πράγματι δύσκολα να βρεθεί η μπάλα και εάν βρεθεί θα είναι ξεφουσκωμένη!!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Δημήτρης Κωνσταντουδάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα