Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Δύσκολα στοιχήματα

Ακρίβεια, φυσικές καταστροφές. Τα δύσκολα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει το χρονικό αυτό διάστημα το κυβερνητικό επιτελείο. Στοιχήματα, που καλείται να κερδίσει και μάλιστα δίχως να υπάρξουν παρεκτροπές από τα δημοσιονομικά δεδομένα.
Με το βλέμμα στα δύο αυτά θέματα, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, στο οποίο θα περιλαμβάνονται σημαντικές ενέσεις ρευστότητας σε περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Από αυτά ξεχωρίζουν οι αυξήσεις στους δημoσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια, οι αυξήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά στους συνταξιούχους και η καταβολή έκτακτων και μόνιμων επιδομάτων.
Μέσα στον μήνα θα ενεργοποιηθούν εξάλλου τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ψήφισε η Βουλή ενώ εντός των επόμενων ημερών θα καθοριστούν οι λίστες με τα προϊόντα στα οποία θα ζητείται μόνιμη μείωση τιμής άνω του 5%.
Στοίχημα για την κυβέρνηση, ωστόσο, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί και η προώθηση θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών, όπως υγεία, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, εκσυγχρονισμός του δημοσίου.
Δύσκολα στοιχήματα… θα καταφέρει να τα κερδίσει η κυβέρνηση;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα