Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Δύο Κισσαμίτες που πρέπει να τιμηθούν

Κύριοι,
δυο τέκνα της Κισσάμου, που η εμβέλειά τους ξεπέρασε όχι μόνο την Κίσσαμο και τα Χανιά, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, πρέπει να τιμηθούν.
Ομιλώ για τον αείμνηστο ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΟΥΛΑΚΗ (ΆΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑΤΡΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ και ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ).
Ένα ακούραστο ευεργέτη που σε όλους τους τομείς που εργάστηκε πρόσφερε πολλά στους ανθρώπους και το αποκορύφωμα της παρακαταθήκης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Γι’ αυτό το έργο, γιατί δεν πιστεύω κανείς να αμφισβητεί με παρεμβάσεις, αγώνες και ατέλειωτα τρεχάματα κατάφερε να αφήσει ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, χρήσιμο σε όλους τους πολίτες των Χανίων και όχι μόνο.
Τώρα που έφυγε από τη ζωή, είναι απαραίτητο γι’ αυτούς που τον γνώρισαν, αλλά και για τις επόμενες γενεές που θα επισκέπτονται αφού θα χρειάζονται το Νοσοκομείο, να βλέπουν το όνομά του σ’ έναν κεντρικό δρόμο των Χανίων και Κισσάμου και όπως γίνεται τελευταία ένα αντίστοιχο κτήριο (σχολείο, Κ. Υγείας, Γήπεδο, κ.λπ.) να φέρει το όνομα του.
Έναν ακόμα ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ, γέννημα θρέμμα της Κισσάμου, τον αείμνηστο ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ.
(Άνδρας με δύναμη στο νου
και καυστικός στο λόγο
ήτανε κι εχμαλώτιζε
τον θεατή ντελόγω).
Δημοσιογράφο, αγωνιστή, υπερασπιστή του εργαζόμενου, του λαϊκού ανθρώπου, του συντοπίτη του, του μερακλή, του τραγουδιστή, του απλού, του φιλόξενου και όλα τα προτερήματα ενός ΚΡΗΤΙΚΟΥ.
Τους αξίζει ένας δρόμος τουλάχιστον να φέρει το όνομά του για να μην ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου, τόσο στα Χανιά όσο και στο Καστέλι.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Μανώλης Σκουνάκης
ηλεκτρονικός – μηχανικός Τ.Ε.
συνταξιούχος ΟΤΕ

3 Comments

  1. Σωστά πρεπει να τιμηθουν…..οπως πρεπει κάποια στιγμή να τιμηθεί κ ο αείμνηστος ιατρός-νομαρχιακος συμβουλος προεδρος του ιατρικού συλλόγου Κων/νος Νικηφορακης κ ο έτερος αείμνηστος ιατρος-νομαρχιακος συμβουλος δήμαρχος προεδρος του δημοτικου συμβουλιου Αποκορωνου……..

  2. Ανθρωποι ,πολιτικοι. με το ηθος,την ανιδιοτελεια και την ανθρωπεια και κυριως την ειλικρινεια του ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΟΥΛΑΚΗ λειπουν και θα λειπουν απο την κοινωνια και απο την πολιτικη.Ειχα την τυχη να τον γνωριζω πρωσοπικα απο την δεκαετια του 1980,δυστυχως μας λειπει..ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!

  3. Στο πιο πανω σχόλιο αναφέρομαι στο ότι πρεπει να τιμηθουν κ ο Κων/νος Νικηφορακης κ ο Φερδινάνδος Μαρικακης δυο ιατροί κ αυτόδιοικητικοί που προσεφεραν κ από τις δυο ιδιότητες τους!!!!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες