Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Δύο χρόνια από την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από ένα θλιβερό για την τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- γεγονός, την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών εκείνων, το γεγονός πως για χρόνια η γέφυρα δεν είχε συντηρηθεί, αλλά και το ότι όταν κατασκευάστηκε το 1909 υπήρχαν μόνο… κάρα και το 2019 περνούσαν από πάνω της τριαξιονικά φορτηγά αφού δεν είχε κατασκευαστεί σύγχρονη εναλλακτική γέφυρα, συνετέλεσαν σίγουρα στην κατάρρευσή της.
Η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού και σίγουρα η αποκατάσταση της δεν θα γίνει σύντομα. Αρκεί όμως να μην ξεχαστεί, να μην μείνει άλλη μια μελέτη από τις πολλές που έχουμε στα… συρτάρια, να προχωρήσει με κάθε τρόπο και να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν καλύτερα όσο να αντέξει άλλα 100 και 200 χρόνια.
Και παράλληλα οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να “τρέξουν” πιο γρήγορα την εναλλακτική, νέα, σύγχρονη γέφυρα, ώστε η παλιά να μείνει ένα μνημείο του πολιτισμού, ένα τμήμα μιας μοναδικής περιπατητικής διαδρομής. Ας ελπίσουμε, κυρίως όμως ας είμαστε σε επαγρύπνηση όλοι ώστε η σκόνη του χρόνου να μην καλύψει τα συντρίμμια της ιστορικής γέφυρας…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες