Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Δρομολογείται προγραμματική συμφωνία για τα Νεώρια

 

Μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα θα υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των Νεωρίων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τα Χανιά όπου βρέθηκε σήμερα Σάββατο. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού επιδιώκει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν από την Άνοιξη του 2021.

Αναλυτικότερα μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο Χανίων Π. Σημανδηράκη, η κα Μενδώνη δήλωσε πως το ιστορικό κέντρο των Χανίων είναι ένας χώρος που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό αλλά και μια σύγχρονη αναπτυξιακή προσέγγιση.
Ειδικότερα, για το θέμα των Νεωρίων η κα Μενδώνη σημείωσε ότι πολύ γρήγορα, σε 1-1,5 μήνα θα υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για τη χρήση των Νεωρίων.

Ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της υπουργού λέγοντας πως αυτά που είπε η κα Μενδώνη είναι «άκρως ενθαρρυντικά και είναι ενταγμένα απολύτως στο σχεδιασμό και την πορεία που έχει θέσει ο Δήμος Χανίων για το επόμενο διάστημα».

Επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το Σάββατο και το Μουσείο Τυπογραφίας, όπου ξεναγήθηκε από τους εμπνευστές και ιδρυτές του Μουσείου Γιάννη και Ελένη Γαρεδάκη και την υπεύθυνη του Μουσείου Έλια Κουμή. Η κα Μενδώνη δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα εκθέματα και την πληρότητα του Μουσείου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα της Δευτέρας

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες