Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Δράσεις για τον συνάνθρωπο

» Με τη λειτουργία περιπτέρων φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Φορείς και οργανώσεις που έχουν στο επίκεντρό τους τον συνάνθρωπο δίνουν μία ξεχωριστή και μεγάλης σημασίας “νότα” στο εορταστικό κλίμα της πλατείας 1866 και της πόλης γενικότερα, με τη λειτουργία περιπτέρων φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τα περίπτερα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου με ώρες για το κοινό καθημερινά 10 π.μ.-2 μ.μ. και 5μ.μ. – 8 μ.μ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. δίνουμε τη δυνατότητα σε κοινωνικούς φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες για τις δράσεις τους διανέμοντας φυλλάδια, καθώς επίσης κάποια από τα αντικείμενα που εκτίθενται στα περίπτερα, είναι προς πώληση με σκοπό την ενίσχυση των φορέων αυτών. Αυτές οι δράσεις δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να κάνουν πράξη κάτι που κάνουν καιρό τώρα και δεν είναι άλλο από την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που δείχνουν σε ανθρώπους που χρήζουν τη βοήθειά μας».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. Νάνσυ Αγγελάκη τόνισε ότι «στόχος μας είναι μέσω των περιπτέρων αυτών, η κοινωνία των Χανίων να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της περιοχής. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι υπάρχουν φορείς και οργανώσεις που μπορούν να τους στηρίξουν στα προβλήματά τους». Η ίδια σημείωσε ότι ελπίζουμε μέσω των περιπτέρων αυτών, να γίνει ακόμα πιο γνωστό το έργο των φιλανθρωπικών σωματείων της πόλης μας και να ευαισθητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, αλλά και να ενημερωθούν οι συμπολίτες που χρειάζονται βοήθεια. Οι κοινωνικές δράσεις είναι ο πυρήνας των προσπαθειών μας και είμαστε ευγνώμονες για τα αγαθά που προσφέρουν στην κοινωνία». Ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Λιονάκης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ένα φουρτουνιασμένο κύμα απαισιοδοξίας, θλίψεως, απογνώσεως, οικονομικής κρίσεως, “λούζει” τους ανθρώπους της περιοχής μας. Ταυτόχρονα, όμως, το ενθαρρυντικό και το ελπιδοφόρο είναι ότι βλέπουν ένα “κύμα” ελπίδας, αφού κάποιοι άνθρωποι τους σκέφτονται, μ’ όλες αυτές τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που συμβαίνουν στον τόπο μας. Μία εξ’ αυτών και τα λεγόμενα παζάρια φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που οι άνθρωποι εθελοντικά έχουν μαζέψει πολλά πράγματα, προκειμένου τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώλησή τους να διατεθούν, είτε για το κεντρικό συσσίτιο της Μητροπόλεως, είτε για άλλους χώρους αλληλεγγύης συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. καθώς και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους ανθρώπους που αποτελούν το “κύμα” της χαράς, της ελπίδας και της αισιοδοξίας».
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου τα περίπτερα που λειτουργούν στην 1866 είναι των κοινωνικών φορέων: “Oρίζοντας”,“ΟΚΑΝΑ”, “ΚΕΘΕΑ”, “Ιεράς Μητροπόλεως” και “Κοινωνικό Παντοπωλείο’.
Από 21 έως και 31 Δεκεμβρίου τα περίπτερα θα είναι των κοινωνικών φορέων: “Γιατροί του Κόσμου”, “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αλτσχαϊμερ”, “Ερυθρός Σταυρός”, “ΚΗΦΑΠ”, “Δημοτικό Γηροκομείο”, “ΕΛΕΠΑΠ”, “Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας”, “Κύτταρο”, “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα