Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δράση για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα στην Κνωσό

Η κίνηση πολιτών Κρήτης για την κατάργηση του αντι-περιβαλλοντικού νόμου και την προστασία της φύσης “ΦΥΣΗτΗΡες”, που αποτελείται από ανεξάρτητους πολίτες και άτομα δραστηριοποιούμενα σε περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και φυσιολατρικές συλλογικότητες, τραγούδησαν στην Κνωσό τον “Εφιάλτη της Περσεφόνης” των Χατζηδάκι – Γκάτσου και σηκώσανε δύο πανό για να απαιτήσουνε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ακύρωση του νόμου 4685/2020 με τίτλο “Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας…”.
«Γνωρίζοντας την αρχαιολογική σημασία της Κνωσού εισήλθαμε προσεκτικά, με περηφάνεια και σεβασμό στο χώρο και την ιστορία του, και ενεργήσαμε τη συγκεκριμένη δράση.
Κατανοούμε ότι ενδεχομένως φέραμε σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους του χώρου, όμως δεν είχαμε τέτοια πρόθεση. Η πράξη μας ήτανε καθαρά συμβολική. Εμπνευσμένοι/ες από τη σχέση σεβασμού των Μινωιτών με τη Φύση, αντιλαμβανόμαστε και σήμερα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού.
Ο νόμος θα επιφερει στο περιβάλλον ανεπανόρθωτες ζημιές για τις επόμενες γενιές.
“Όταν η ασυδοσία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται χρέος” » καταλήγει η ανακοίνωση.

Δράση και στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

Η ίδια κίνηση Πολιτών χθες, κάλυψε συμβολικά την πρόσοψη του κτιρίου της Περιφέρειας με οικοδομικό δίχτυ. «Αναρτήσαμε προσωρινή πινακίδα έργου, και μετατρέψαμε έτσι το φορέα σε υποκατάστημα εταιρειών εκμετάλλευσης του φυσικού μας πλούτου!
Σεβόμενοι το κτίριο και το περιβάλλον, παίξαμε το δικό μας θεατρικό παιχνίδι!
Γίναμε φασαριόζοι επενδυτές που αγοράζουν και πουλούν με γοργούς ρυθμούς τα πάντα γύρω τους, αλλά κι εργάτες που δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν άμεσα το καταστροφικό έργο.
Παροτρύνοντας τον κόσμο ν’ αλληλεπιδράσει μαζί μας, εκπλαγήκαμε ευχάριστα από τις αντιδράσεις τους. Η λεηλασία της φύσης έχει ήδη ξεκινήσει κι όπως φάνηκε στην σημερινή διαμαρτυρία, οι Κρητικοί νιώθουν χρέος τους να τη σταματήσουν.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν ζητώντας την κατάργηση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου, ραντεβού στους δρόμους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες