Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Δράση για τη Μέρα της Γυναίκας από το ΕΠΑΛ Κισσάμου

Μια ωραία πρωτοβουλία από μαθητές κομμωτικής του ΕΠΑΛ.Κισάμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης προσφέροντας δωρεάν περιποίηση μαλλιών (πιστολάκι) σε όσες γυναίκες προσήλθαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου.

Για τη δράση αυτή μίλησε στα “Χανιώτικα νέα” ο διευθυντής του ΕΠΑΛ. Κισσάμου Νεκτάριος Ζουριδάκης υπογραμμίζοντας: «Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που πραγματοποιεί το σχολείο μας εδώ και χρόνια συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή δράση από το Τμήμα Κομμωτικής προσφέροντας δωρεάν χτένισμα σε όσους και όσες προσέλθουν στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κισάμου. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες εργασίας των μαθητών του σχολείου μας. Στόχος των εθελοντικών δράσεων των είναι η μεταλαμπάδευση κοινωνικών δεξιοτήτων δηλαδή κανόνων ηθικής και συμπεριφοράς, εθελοντισμού και αλληλεγγύης».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «πέραν της σημερινής δράσης υπάρχουν και άλλες όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τη διήμερη αιμοδοσία όπου έχουμε συγκεντρώσει από όλες τις φορές πάνω από 100 φιάλες αίματος, τις επισκέψεις και δωρεές στο Αννουσάκειο Ίδρυμα και στο Ειδικό Σχολείο στα Κουτουφιανά, δράσεις κατά του μπούλινγκ, περιβαλλοντικές και διαδραστικές επισκέψεις και βέβαια τα τελευταία χρόνια αφουγκραζόμενοι τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των παιδιών και της κοινωνίας έχουμε προβεί στην ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής που ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων στην περιοχή μας, ενώ από την επόμενη χρονιά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει και το Τμήμα Ψυκτικών».
Από μεριάς της, η υπεύθυνη του τμήματος κομμωτικής Μαρία Σοκόλη τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας να χαρίσουμε χαρά στις γυναίκες».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γεωργία Ρηγάκη σημείωσε: «Κατόπιν προηγηθείσας συζήτησης με την υπεύθυνη του Τμήματος Κομμωτικής, των μαθητριών, του διευθυντού του σχολείου μας και του συλλόγου μας πραγματοποιούμε σήμερα τη συγκεκριμένη δράση».

MHNYMATA

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζουμε τον σεβασμό μας προς τις Γυναίκες και στηρίζουμε τους αγώνες για μια πιο δίκαιη κοινωνία ίσων ευκαιριών, στην οποία θα καταξιωθεί η πραγματική ισότητα των δυο φύλων», σχολιάζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης.
«Μόνο αν οι γυναίκες έχουν καλή υγεία θα μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους και να υπηρετήσουν την πολυσχιδή θέση τους στην οικογένεια, την κοινωνία και την εργασία τους», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στο μήνυμα της 7ης Υ.Π.Ε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα