Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Δραματική έκκληση για βοήθεια σε σκάφος με 300 άτομα, 15 μίλια από την Παλαιόχωρα

Δραματική έκκληση προς το Λιμενικό για βοήθεια σε σκάφος με 300 μετανάστες, 15 ναυτικά μίλια από την Παλαιόχωρα απευθύνει από το πρωί του Σαββάτου το Alarm Phone.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έκκληση για βοήθεια είχε γίνει τη νύχτα της Παρασκευής για σκάφος που μεταφέρει πάνω από 300 ανθρώπους στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες.  Άλλωστε νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, το Λιμενικό, προχώρησε σε επιχείρηση διάσωσης 42χρονου ασθενούς από φορτηγό πλοίο, που έπλεε νοτιοδυτικά της Κρήτης, με συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας επειδή στην περιοχή δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν πλωτά μέσα.

Στην έκκληση για βοήθεια μέσω του Alarm Phone αναφέρεται: « Είμαστε ακόμα σε επαφή με τα πάνω από 300 άτομα που αντιμετωπίζουν κακές καιρικές συνθήκες και μεγάλα κύματα. Παρασύρονται λιγότερο από 40 μίλια από την #Κρήτη και κοντεύουν να ανατραπούν, σύμφωνα με τους επιβαίνοντες. Το Λιμενικό @HCoastGuard πρέπει να τους σώσει χωρίς καθυστέρηση!

12 ώρες μετά την πρώτη μας ειδοποίηση, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι απελπισμένοι γιατί, παρά την εξαιρετικά κρίσιμη κατάστασή τους, παρακολουθούνται μόνο (από το Λιμενικό) και δεν έχουν βοήθεια. Η μη βοήθεια μπορεί να κοστίσει ζωές!
@Λιμενικό Σώμα είναι καθήκον σας να τους φέρετε σε ασφάλεια! Μην καθυστερείτε περαιτέρω μια παρέμβαση!»

Παράλληλα επισημαίνεται ότι: « Στις 4 Σεπτεμβρίου, 60 άνθρωποι για μέρες δεν είχαν βοήθεια από τις αρχές της Μάλτας και της Ελλάδας μέχρι που η #Loujin, μια 4χρονη, πέθανε από δίψα και τάφηκε στην #Κρήτη. Τώρα, μόλις 15 μίλια από την Κρήτη, πάνω από 300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων. τα παιδιά χρειάζονται επειγόντως διάσωση.
Λιμενικό Σώμα @ HCoastGuard, δράσε τώρα!»

Σε επικοινωνία που είχαν τα “Χ.Ν.” με το Λιμενικό Σώμα, αναφέρθηκε ότι « διερευνάται η πληροφορία για μετανάστες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα