Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Δοξολογία στην Μητρόπολη Χανίων για την 28η Οκτωβρίου (video)

Για επέτειο που « σφράγισε τόσο θετικά την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή ιστορία» έκανε λόγο από τα Χανιά ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας στην Μητρόπολη Χανιών.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους για το μήνυμα της ημέρας ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι «η ενότητα του ελληνισμού και το αλβανικό μέτωπο απέδειξε ότι η νίκη εναντίων του ολοκληρωτισμού δεν είναι κάτι άπιαστο και εκτός πραγματικότητα. Οι Έλληνες στο αλβανικό μέτωπο ενωμένοι έδειξαν ότι μπορούμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο ισχυρούς. Η εθνική αντίσταση που ακολούθησε και η συνέχιση της ενότητας τους έθνους απέδειξε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο θαύμα». Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε επίσης για μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο καθώς η πρώτη του παρουσία ως υπουργός σε εορτασμούς για την 28η Οκτωβρίου «ήταν στην γενέτειρα του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής τόνισε μεταξύ άλλων πως «σήμερα τιμούμε την επέτειο του ΟΧΙ που είπε δια στόματος του πρωθυπουργού του Ιωάννη Μεταξά, σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, στις δυνάμεις του άξονα και του φασισμού που απαίτησαν αν υποδουλωθεί η χώρα μας το 1940. Με μια Ευρώπη καθημαγμένη υποταγμένη – με εξαίρεση την Αγγλία – σε όλο το μήκος και το πλάτος της η μοναδική φωνή αντίσταση ήταν η Ελληνική, που κράτησε και έδωσε ακριβώς στους υπόλοιπους λαούς την πίστη ότι δεν είναι ανίκητες αυτές οι δυνάμεις».

Στο δικό του μήνυμα ο δήμαρχος Χανιών κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε πως είναι «μέρα γιορτής και μνήμης για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 81 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ που είπαν σύσσωμοι οι Έλληνες που κατάφεραν να γράψουν μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας. Στη βάση των γεγονότων αυτών πρέπει όλοι να εμπνευστούμε, να διαπιστώσουμε ότι πάμε μπροστά και προχωράμε όταν υπάρχει ενότητα και να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις παροδικές δυσκολίες και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον.»

 

Νωρίτερα έγινε η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα