Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

«Δώρισε μαλλιά. Χάρισε ελπίδα….» στο ΕΠΑΛ Κισσάμου

Το τμήμα Κομμωτικής Τέχνης του ΕΠΑΛ Κισάμου – Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης (Αγαμέμνονος 24, Μαύρος Μόλος) σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», διοργανώνει -όπως ανακοινώθηκε – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εθελοντική δράση δωρεάς μαλλιών για τη δημιουργία περουκών, για παιδιά και ενήλικες που το έχουν ανάγκη κατά το στάδιο της χημειοθεραπείας.

Προϋποθέσεις Δωρεάς:

• Ελάχιστο μήκος 20 εκατοστά.
• Μαλλιά σε υγιή κατάσταση (αποδεκτά μαλλιά βαμμένα με ημι-μόνιμη, φυτική βαφή ή χένα)
• Αποδεκτά μαλλιά με λευκές τρίχες
• Μαλλιά που έχουν κρατηθεί κομμένα για χρόνια αρκεί να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Επικοινωνήστε από 9 έως και 20 Μαΐου 2022 και ώρες 9:00 – 13:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) στα τηλέφωνα 6949194372 (κ. Βασιλική) και 2822022210 και χαρίστε αγάπη, ελπίδα και αυτοπεποίθηση…

ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε, την Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και ώρες 10:00-14:00 ο Σύλλογος Αιμοδοτών/Διδασκόντων ΕΠΑΛ Κισάμου –Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης διοργανώνει, για 5η συνεχή χρονιά, την καθιερωμένη ετήσια εθελοντική αιμοδοσία του.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «στόχος της δράσης, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» στο χώρο προσωρινής στέγασης του ΕΠΑΛ Κισάμου στην περιοχή Μαύρος Μόλος (Αγαμέμνονος 24), είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης και του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης στους νέους της Κισάμου.»

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στην αιμοδοσία μπορεί να προσέλθει κάθε νέος ή παλαιός εθελοντής αιμοδότης ηλικίας από 17-65 ετών . Οι νέοι/νέες ηλικίας 17 ετών γίνονται δεκτοί/ές με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους, με το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομικό Τμήμα ή ΚΕΠ ή Δημόσιο Σχολείο (κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση από εδώ). Οι απουσίες μαθητών/τριών λόγω συμμετοχής σε εθελοντική αιμοδοσία δε λαμβάνονται υπόψη την ημέρα αιμοδοσίας και μίας (1) ημέρας επιπλέον (άρθρο 24 Υ.Α. 79942/ΓΔ4/2019. ΦΕΚ Β’ 2005/Β/31-5-2019). Για να συμμετάσχει κάποιος/α στην αιμοδοσία θα πρέπει :
• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.
• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στο γιατρό της αιμοδοσίας.
Για τους παλαιούς αιμοδότες – σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) – το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών πρέπει να είναι τρείς μήνες. Στους νέους αιμοδότες θα χορηγηθεί κάρτα εθελοντή αιμοδότη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ). Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας με ευθύνη του κλιμακίου αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος». Οι μονάδες αίματος θα πιστώνονται στο λογαριασμό κάθε αιμοδότη.

Σε μια περίοδο που το ΕΚΕΑ απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για προσφορά αίματος λόγω μεγάλων ελλείψεων σε απόθεμα, ας ανταποκριθούμε όλοι μας στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Ας ενισχύσουμε την ομπρέλα προστασίας των συνανθρώπων μας. Ας αφιερώσουμε10΄ λεπτά από τον χρόνο μας, δωρίζοντας ελπίδα και ζωή!

Δηλώσεις συμμετοχής για προγραμματισμό αιμοδοσίας στο τηλέφωνο:

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα