Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Δωρεάν σχολικές προβολές στα Χανιά

Ειδική δωρεάν προβολή για τα σχολεία των Χανίων την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στον κινηματογράφο “Αττικόν” στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιείτε 25-27 Μαρτίου και στα Χανιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 ώρες 09:00 -10:30 και 11:00 – 12:30 θα προβληθεί η ταινία Marchersurl’eau | Περπατώντας Πάνω απ’ το Νερό — AïssaMaïga — 2021 — 90′
με τους: Houlaye Yidimama, Biguel Boulesey, Souri Malam.

Η ταινία είναι κατάλληλη για μαθητές από Ε΄Δημοτικού.

Η ταινία μας μεταφέρει στις όχθες του Νίγηρα και το χωριό Tatiste που είναι θύμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αγωνίζεται να έχει πρόσβαση στο νερό. Κάθε μέρα, ο δεκατετράχρονος Houlaye, όπως και άλλοι νέοι, αντί να πάει σχολείο, περπατάει χιλιόμετρα για να φέρει νερό. Κι όμως θα αρκούσε μια απλή γεώτρηση στην υπόγεια λίμνη χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων που κρύβεται κάτω από τα πόδια τους.
Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα https://forms.gle/tpDxYRVLiLc4UQ6Q8

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 23η του διοργάνωση στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας, Χανίων και Ηρακλείου, 21 με 29 Μαρτίου 2023.

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου διοργανώνεται από Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στα Χανιά θα φιλοξενείται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με προβολές και άλλες οπτικοακουστικές δράσεις όλη την χρονιά. Συνεργασία που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς και τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων. Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα έχει προβολές στα Χανιά 25-27 Μαρτίου 2023 στον Κινηματογράφο “Αττικόν”, ενώ θα υπάρχει ειδική προβολή 26 Μαρτίου για παιδιά και 27/3 για σχολικές τάξεις

Για το πρόγραμμα προβολών και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση:
chaniafilmfestival.com/fff23

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Να σημειωθεί ότι προβολές στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν και στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, την Τετάρτη 22, Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Μαρτίου στο “Μικρό Θέατρο”. Παράλληλα, την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 20:15, διοργανώνεται βραδιά γαλλικής μουσικής με τους Ελένη Σφακιανάκη, Γιώργο Δαραβέλη και Λίλυ Δάκα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).
Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:
– Azuro | Αζούρο, του Matthieu Rozé, 2022, διάρκεια διάρκεια 104’. Με τους: Valérie Donzelli, Yannick Choirat, Nuno Lopes, Maya Sansa, Thomas Scimeca.
– Le monde après nous | Ο Κόσμος Μετά από Μας, του Louda Ben Salah-Cazanas, 2021, διάρκεια 85’. Με τους: Aurélien Gabrielli, Louise Chevillotte, Saadia Bentaïeb, Jacques Nolot.
– Allons enfants | Πρωτάρηδες των Thierry Demaizière, Alban Teurlai, 2021, διάρκεια 110’
– Les Goûts et les Couleurs | Περί Ορέξεως, του Michel Leclerc, 2022, διάρκεια 110’. Με τους: Rebecca Marder, Félix Moati, Judith Chemla, Philippe Rebbot.
– Grand Paris | Μεγάλο Παρίσι, του Martin Jauvat, 2022, διάρκεια 80’. Με τους: Sébastien Chassagne, Martin Jauvat, William Lebghil, Mahamadou Sangaré.
– Ailleurs si j’y suis | Στο καλό να πάμε, του François Pirot, 2022, 103’. Με τους: Suzanne Clément, Jérémie Renier, Jean-Luc Bideau.
Περισσότερες πληροφορίες στο: https://bit.ly/3JNvGFY


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα