29 C
Chania
Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025

Διπλή τραγωδία στην Πορτογαλία: Νεκρός 22χρονος ταυρομάχος και θεατής από ανακοπή (βίντεο)

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Λισαβόνα Πορτογαλίας, σε ταυρομαχία στην ιστορική αρένα Campo Pequeno, όταν ο 22χρονος ταυρομάχος Μανουέλ Μαρία Τριντάντε έχασε τη ζωή του, έπειτα από βίαιη επίθεση ταύρου βάρους σχεδόν 700 κιλών. Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως μέλος ομάδας “forcados”, ενός παραδοσιακού πορτογαλικού θεσμού στην ταυρομαχία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός προσπάθησε να ακινητοποιήσει το ζώο πιάνοντάς το από τα κέρατα, μια επικίνδυνη τεχνική γνωστή ως “pega de cara”. Ωστόσο, ο ταύρος τον σήκωσε στον αέρα και τον εκσφενδόνισε με ορμή πάνω στον τοίχο της αρένας, μπροστά σε χιλιάδες θεατές.

Βίντεο από τη στιγμή της τραγωδίας – Σκληρές εικόνες

 

Διασώστες έσπευσαν να του προσφέρουν πρώτες βοήθειες, ενώ ο ταύρος ακινητοποιήθηκε από άλλους ταυρομάχους. Ο Τριντάντε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σάο Ζοζέ, όπου διαγνώστηκε με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά του την επόμενη ημέρα, 23 Αυγούστου, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη ανθρώπινη ζωή χάθηκε. Ο 73χρονος Βάσκο Μοραΐς Μπατίστα, διακεκριμένος ορθοπεδικός χειρουργός που παρακολουθούσε την ταυρομαχία, υπέστη ανεύρυσμα αορτής και κατέληξε, παρά την άμεση ιατρική βοήθεια.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Πορτογαλία, τόσο για την επικινδυνότητα της ταυρομαχίας, όσο και για τη διατήρηση αυτών των αιματηρών παραδόσεων στη σύγχρονη εποχή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα