Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Δύο μήνες από το τέλος των μνημονίων!

Τι και αν τα μνημόνια αποτελούν πια… παρελθόν; Ως φαίνεται έχουν αφήσει βαριά τα αποτυπώματά τους σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, όπως αποδεικνύουν έρευνες και μελέτες για τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Η καθημερινότητα “βγαίνει” πλέον δύσκολα, αλλά και οι προβλέψεις για το αύριο, κάθε άλλο παρά μέσα στην αισιοδοξία είναι.

Οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, η ανεργία και τα χρέη, έφεραν οικονομικές αδυναμίες και αντιξοότητες που για να εξαλειφθούν θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια.

Τα ελληνικά νοικοκυριά, στενάζουν: Οπως μαρτυρούν και οι αριθμοί, στην πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ, το 62% μόλις τα βγάζει πέρα, το 41% έχει περιορίσει τις δαπάνες κατανάλωσης, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ ένα 45% αναμένει νέα επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το ερχόμενο 12μηνο.

Θα μου πείτε βέβαια, ότι δυο μήνες έχουν περάσει μόνο από το τέλος των μνημονίων, θέλουμε και άμεσα αποτελέσματα στην… τσέπη μας;

Σαφώς και όχι… Όμως η κοινωνία μας, μέσα στην τόση υπερφορολόγηση και πιστωτική ασφυξία, περιμένει… ένα φως στο τούνελ. Πόσο άραγε θα πάρει να φανεί;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Χωρίς να θέλω να προοιωνίσω τα γεγονότα, υποψιάζομαι ότι το 5ο μνημόνιο έιναι προ των πυλών. Τα αναδρομικά από την μία και τα προεκλογικα “τυράκια” από την άλλη είναι όλο το πακέτο που μαζεύτηκε τα τελευταία χρόνια από την υπερφορολόγηση σε όλους τους τομείς. Δηλαδή 5 χρόνια θα πάνε τζάμπα αφού ναι μεν θα πάρουμε κάποια χρήματα αλλά απο την άλλη ίσως χρειαστεί να τα ξαναδώσουμε στο διπλάσιο μιας και η τρύπα θα ανοίξει ξανά με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτή τη φορά όμως η βοήθεια από την ένωση των “χανσεωτικών” ίσως να μην είναι η ίδια αφού ήδη μας έχουν “γνωρίσει”. Ίσως να στενοχωρώ κάποιους αλλά δυστυχώς αυτή προβλέπεται να είναι η αλήθεια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα