Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Δυνατό ξεκίνημα για το blueFest Crete18 | Culture & Beyond

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο φεστιβάλ blueFest Crete18 | Culture & Beyond από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου 2018 στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης.
Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Γ. &  Α. Μαμιδάκη για πρώτη φορά φέτος, με φόντο μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας, και πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Το Ίδρυμα Γ. &  Α. Μαμιδάκη επέλεξε να εορτάσει το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που συνδιάζοντας διαφορετικές πολιτιστικές καλλιτεχνικές δράσεις (εικαστικά, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος), είχε ως στόχο τη σύνδεση της πλούσιας πολιτιστικής δράσης και κληρονομιάς της Ελλάδας με νέες αλλά και παραδοσιακές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.
Το όραμα για την υλοποίηση του blueFest Crete είναι η αναβίωση μιας παράδοσης που ξεκίνησε η κα Τζίνα Μαμιδάκη με την διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Τέχνης στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel, οδηγούμενη απο την αγάπη της για τον τόπο, τις τέχνες και από την πρωτοπόρο για την εποχή ιδέα ότι ο τουρισμός οφείλει να αποτελεί μια ολιστική, πολιτιστική εμπειρία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα