Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: «Όχι» στην ξενοδοχοποίηση των κτηρίων στον Λόφο Καστέλι

«Κοινωφελείς χρήσεις» για τα κτήρια ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι «αμιγή κατοικία» για τον υπόλοιπο λόφο και 7 ζώνες χρήσεων σε όλη την Παλιά Πόλη των Χανίων ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που συνεδρίασε με μοναδικό θέμα τις χρήσεις γης στην περιοχή. Το Συμβούλιο ενέκρινε αυτούσια την την σχετική πρόταση της Ομάδας Εργασίας που είχε κατατεθεί το 2017 και του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Κρήτης, με μόνη διαφοροποίηση την επιπλέον θωράκιση των ιστορικών κτηρίων, με στόχο την αποτροπή της ξενοδοχοποίησής τους.

Ειδικότερα, ψηφίστηκε για την ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης: Κοινωφελείς Λειτουργίες και ειδικότερα: Κοινωνική πρόνοια, εκπαίδευση, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, περίθαλψη, οδοί (κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων) οδοί ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα «Χ.ν.» του Σαββάτου

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον Ολυμπιονίκη με την Εθνική ομάδα πόλο Δημήτρη Σκουμπάκη και τον εικαστικό Γιάννη Μαρκαντωνάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα