Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Δημοσιογραφία και Νόμπελ

Εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν την απονομή του βραβείου Νόμπελ (2021) σε δύο αγωνιζόμενους για την αλήθεια δημοσιογράφους: τη Μαρία Ρέσα (Φιλιπίννες) και τον Ντμίτρι Μουράτοφ (Ρωσία) (φωτ.).
Η βράβευσή τους αποτελεί αναγνώριση του καίριου ρόλου που διαδραματίζει το επάγγελμα του δημοσιογράφου σε όλη την υφήλιο.
Πολλοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες προκειμένου να εκτελέσουν το καθήκον τους, που είναι η σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης της χώρας τους. Εκατοντάδες είναι οι φυλακισμένοι, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που χάνουν τη ζωή τους σε διάφορες αποστολές σε δικτατορικά ή δημοκτατορικά καθεστώτα!
“Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα” (RSF) γράφουν στην ιστοσελίδα τους πως αυτή η βράβευση «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη δημοσιογραφία» και απευθύνουν κάλεσμα για συνεχή εγρήγορση. Είναι προφανές ότι στην εποχή μας -μια εποχή γεμάτη κρίσεις και fake news- η σπουδαιότητα της ελευθερίας του Τύπου αναγνωρίζεται με το Νόμπελ. Έστω κι αν η δημοσιογραφία που υπηρετεί τη δημοκρατία και την ειρήνη, δέχεται παγκοσμίως πρωτοφανείς απειλές και διώξεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα