Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κισσάμου: Γίνονται πράξη τα μέτρα προστασίας στο Λαφονήσι

Με το βάρος να δίνεται στα συμφέροντα των πολλών, ο δήμος Κισσάμου δηλώνει ότι κάνει πράξη τον σχεδιασμό που υπάρχει για την προστασία αναβάθμισης και ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών Natura όπως είναι οι περιοχές του Μπάλου, Λαφονησίου και Φαλασσάρνων, μετά και την σχετική απόφαση από το υπουργείο που δικαιώνει ουσιαστικά όπως επισημαίνεται τις αποφάσεις των δήμων.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι Δήμοι Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου πήραν σχετική απόφαση Δ.Σ. για διάφορα μέτρα προστασίας στην προστατευόμενη περιοχή Λαφονησίου στο πλαίσιο αντίστοιχων αποφάσεων της ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι με ένα μέλος ο καθένας.
Ένα από τα μέτρα ήταν η τοποθέτηση «μπάρας» η οποία εμποδίζει τα οχήματα να προσεγγίζουν τον πυρήνα της προστατευόμενης περιοχής Λαφονησίου.
Η απόφαση αυτή πολεμήθηκε με πολλές δικαιολογίες από μικρό μέρος της μείζονος αντιπολίτευσης όπου και καταψήφισε την απόφαση.
Χθες, αναρτήθηκε στην Διαύγεια αντίστοιχη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος στην οποία αναφέρεται η κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία βάσει της οποίας απαιτείται λήψη σειράς μέτρων πρόληψης περιβαλλοντικής ζημίας στην περιοχή Λαφονησίου, ένα από τα οποία είναι και η τοποθέτηση της «μπάρας».
Η απόφαση του Υπουργού επιβεβαιώνει το ορθόν των αποφάσεων των δύο Δήμων και σημειωτέον χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα και επικαλείται την ίδια νομοθεσία που αναφέρονται στις σχετικές αποφάσεις των δύο Δήμων.
Συνεχίζουμε στην πράξη και όχι στα ωραία λόγια, υλοποιώντας τον πλήρη σχεδιασμό που υπάρχει για την προστασία αναβάθμισης και ανάπτυξης των προστατευόμενων περιοχών Natura του δήμου μας, μεταξύ των οποίων είναι οι παγκοσμίου φήμης περιοχές Μπάλου, Λαφονησίου και Φαλασσάρνων.
Προσπαθούμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον των πολλών, άσχετα από δυσκολίες.
Τα συμφέροντα των λίγων, τα αφήνουμε σε άλλους πρόθυμους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα