Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Χανίων: «Στον αέρα» η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας;

Την πρόθεση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Χανίων, να προσβάλει νομικά την τροποποίηση του κανονισμού του Δήμου Χανίων που έγινε με διαδικασίες «fast track» ώστε να προχωρήσει η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, μετέφερε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόεδρος του συλλόγου, Αθηνά Γιαννουλάκη. Αυτό που καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, είναι ότι στην συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε η «οριζόντια» τροποποίηση του άρθρου 37 του εσωτερικού κανονισμού, με τρόπο ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε όλες τις διευθύνσεις στους εργαζόμενους Π.Ε., ακόμα και αν το αντικείμενο των σπουδών τους είναι άσχετο με την διεύθυνση. Για μια μεγάλη αδικία έκανε λόγο η πρόεδρος των εργαζομένων, σχολιάζοντας πως «ενημερωθήκαμε από την Διαύγεια για την τροποποίηση του κανονισμού! Έχει παραπλαναθεί το ΔΣ, η απόφαση είναι καταχρηστική». Όπως είπε, οι θιγόμενοι εργαζόμενοι, πρόκειται να προσβάλουν νομικά την συγκεκριμένη απόφαση με στόχο να την καταρρίψουν, κάτι που εάν συμβεί «παγώνει» μέχρι νεωτέρας και την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Από τη μεριά της δημοτικής Αρχής, η εξήγηση που δόθηκε είναι πως οι συγκεκριμένες οδηγίες δόθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και ότι στην περίπτωση του Δήμου Χανίων, σε τρεις μήνες που θα προχωρήσει η συνολική αναμόρφωση του κανονισμού, θα προσδιοριστούν συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Όπως τόνισε ο γ.γ. του Δήμου, κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης, αυτό που επείγει την Δημοτική Αρχή, είναι η δυνατότητα για άμεση πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν να προχωρήσει η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και το δημοτικό συμβούλιο, να προχωρήσει συνολικά την αναθεώρηση του κανονισμού, σε διαβούλευση με τον σύλλογο εργαζομένων, ωστόσο η πρόταση δεν προχώρησε.

Αργότερα απόψε, η κα Γιαννουλάκη πρόκειται να μεταφέρει στο διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων τα όσα συζητήθηκαν ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα