Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: Η προίκα πριγκιπόπουλου και η επικοινωνία που έχει γίνει τέχνη!

To “Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού” -το οποίο για τον Δήμο Χανίων θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της Παρασκευής- αποτελεί υποχρέωση για τον κάθε ΟΤΑ και φυσικά δεν περιμένεις εκεί να διαβάσεις για το πώς θα ανακαλύψει… την Αμερική η κάθε δημοτική αρχή!
Αναμένεις όμως κάποια πιο συγκεκριμένα πράγματα που να περιγράφουν όχι… το όραμα (κάτι πολύ γενικόλογο και πολλές φορές χρονικά αρκετά μακρινό…) αλλά την πραγματική στρατηγική για το πώς θέλεις τον Δήμο και πάνω σε ποιες βάσεις θα σχεδιάσεις το μέλλον του.
Θα περίμενε κανείς ότι μετά από 26 μήνες ως δημοτική Αρχή, η παράταξη Σημανδηράκη θα είχε να παρουσιάσει κάτι πιο συγκεκριμένο πέρα από τη συμπλήρωση σε πίνακες μια σειράς γραφειοκρατικών και διεκπεραιωτικών εργασιών. Μάταια όμως…
Τον Μάιο του 2019 λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όταν είχαμε στα χέρια μας τα προγράμματα και των 8 δημοτικών παρατάξεων (προγράμματα που δυστυχώς ελάχιστοι διάβασαν) είχαμε παρατηρήσει πως με εξαίρεση την παράταξη του κ. Αρχοντάκη που κατονόμαζε συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις, κατέγραφε πώς θα γίνουν και από πού θα χρηματοδοτηθούν και την παράταξη του κ. Βάμβουκα που προσπαθούσε να δώσει έμφαση στο τι είχε κάνει στη θητεία της και τι σχεδίαζε, όλες οι υπόλοιπες είχαν πάρει όλα(!) τα υπαρκτά και ανύπαρκτα ζητήματα του Δήμου και δήλωναν την πρόθεσή τους να τα αντιμετωπίσουν.
H μοναδική διαφοροποίηση του προγράμματος Σημανδηράκη (σημειωτέον εκδόθηκε μια εβδομάδα πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών!) ήταν η χρησιμοποίηση περισσότερων βαρύγδουπων εκφράσεων και λέξεων ή γενικόλογων αναφορών που ο καθένας μπορεί να τις εκλάβει όπως θέλει… Για παράδειγμα: “Ένεση γειτονιάς” για να περιγράψει την ενίσχυση των συνοικιών της πόλης, “Λειτουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης αιτημάτων καθαριότητας” για ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο που θα λαμβάνει τις αναφορές για προβλήματα καθαριότητας, “μετάβαση στην ευφυή κινητικότητα” για να αναφερθεί στη χρήση νέων τεχνολογιών στα κυκλοφοριακά ζητήματα… Δύο χρόνια μετά νομίζεις ότι διαβάζεις τα ίδια πράγματα στο Σχέδιο.
Εύκολα ο κάθε καλόπιστος κριτής μπορεί να αναγνωρίσει πως αν γίνεται κάτι στον Δήμο σήμερα, αυτό οφείλεται στα δεκάδες έργα και μελέτες που “έστρωσε έτοιμα” η δημοτική αρχή Βάμβουκα στη σημερινή δημοτική αρχή (σ.σ. κάθε Δημοτική αρχή παραλαμβάνει έργα σε εξέλιξη ή υπό μελέτη από την προηγούμενη, δρομολογημένες λύσεις αλλά και προβλήματα.
Και ο Βάμβουκας παρέλαβε από τον κ. Σκουλάκη και ο Σκουλάκης από τον κ. Βιρβιδάκη, ωστόσο η αλήθεια να λέγεται ότι ο κ. Βάμβουκας άφησε πραγματικά προίκα… πριγκιπόπουλου στον κ. Σημανδηράκη).
Τυχερός ο κ. Σημανδηράκης που παρέλαβε τέτοια προίκα και πιο τυχεροί εμείς, γιατί αν περιμέναμε από τον δικό του σχεδιασμό, αυτός συνοψιζόταν στη φράση «ψηφίστε τον νέο, ωραίο και άφθαρτο».
Και μπορεί για κάποιους οι εκλογές να είναι… καλλιστεία και να στήριξαν αυτόν που έπαιζε καλύτερα στις… οθόνες, η διαχείριση όμως των προβλημάτων της πόλης απαιτεί πολύ περισσότερα από χαμόγελα, ωραίες και πομπώδεις εκφράσεις, χαιρετούρες και… ιστορίες για το instagram!
Στα θετικά της δημοτικής αρχής η οργάνωση της επικοινωνίας της και του γραφείου Τύπου. Ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος υπάλληλος του Δήμου, δύο συνεργάτες του δημάρχου (δημοσιογράφος και διεθνολόγος), συν δύο νέους που κάνουν την πρακτική τους (με σπουδές ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας) αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό του Γραφείο Τύπου του Δήμου Χανίων που κυριολεκτικά πετάει!
Ποτέ δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένο το γραφείο τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Χανίων.
Αρκεί όμως μόνο αυτό;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα