Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων 3 εκατ. ευρώ στο Ηράκλειο υπέγραψε ο Αυγενάκης

Τον εκσυγχρονισμό του σταδίου Μοιρών Ηρακλείου και την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας στην Πόμπια Ηρακλείου, υπέγραψαν μέσω των προγραμματικών συμβάσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης. Επίσης, επαναλειτουργεί, έπειτα από 8 χρόνια, το κολυμβητήριο Μοιρών και ανακοινώθηκαν από τον κ. Αυγενάκη τα έργα για την δημιουργία κέντρου Κωπηλασίας στο φράγμα Φανερωμένης, πίστα Motocross και πάρκων Αναρρίχησης.

Τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού, με συνολικό προϋπολογισμό 2.850.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου Μοιρών του Δήμου Φαιστού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 33 μηνών, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, προσαρμοσμένο στις αρχές τις προσβασιμότητας. Πλήρης αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με φυτεύσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης, τοποθέτηση κερκίδων για περίπου 2.000 θεατές, κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων, ανακατασκευή στίβου και χλοοτάπητα, κατασκευή γηπέδου 5Χ5, αίθουσας οργάνων-αποδυτηρίων και κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας, στην Πόμπια του Δήμου Φαιστού.

Το κλειστό γυμναστήριο ξιφασκίας θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες προπόνησης των αθλητών της περιοχής και θα φιλοξενεί εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο γυμναστήριο ξιφασκίας θα αναπτυχθούν 12 πίστες, κερκίδες 200 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών και βοηθητικοί χώροι. Θα γίνει διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή ανοικτού γηπέδου μπάσκετ, χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και μικρές υποδομές στίβου, όπως βαλβίδα ρίψεων, σκάμμα άλματος εις μήκος και διάδρομοι δρόμου ταχύτητας 60 μ.

Εξάλλου, ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε, μαζί με τον κ. Νικολιδάκη, το ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Μοιρών. Η εγκατάσταση, η οποία ήταν κλειστή για 8 χρόνια, είναι πλέον έτοιμη να παραδοθεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος Φαιστού έκανε λόγο για την καθοριστική συμβολή του κ. Αυγενάκη, βάσει της οποίας προχωρά και η κατασκευή μεταλλικού κελύφους του κολυμβητηρίου Μοιρών και η ενεργειακή του αναβάθμιση, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, έργο που είναι ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

«Όραμα και στόχος μας είναι να παράσχουμε στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, τα αναγκαία έργα για όλα τα αθλήματα, ανεξαρτήτως δημοφιλίας» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας τη θέληση υπουργείου και κυβέρνησης ώστε: «Να προσφέρουμε περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης, συνδέοντας τον αθλητισμό και με τον τουρισμό, ιδιαίτερα στο άθλημα της ξιφασκίας, στο οποίο η περιοχή μας έχει μεγάλη παράδοση. Επιπλέον, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που επιτέλους, μετά από οκτώ χρόνια, ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας του Δήμου Φαιστού υλοποιείται. Το κολυμβητήριο Μοιρών, το οποίο ήταν αφημένο στην παρακμή, πλέον επαναλειτουργεί και θα εξυπηρετεί και πάλι τις ανάγκες των αθλουμένων της περιοχής». Όπως επισήμανε επίσης: «Μεριμνήσαμε για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του μεταλλικού κελύφους και την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, μέσα από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, ώστε η εγκατάσταση να είναι φιλόξενη για την αθλητική οικογένεια της περιοχής και τους χειμερινούς μήνες, ενώ σχεδιάζουμε σύντομα να εντάξουμε και άλλα έργα αναβάθμισης του κολυμβητηρίου».

‘Αλλα τρία αθλητικά έργα ανακοίνωσε ο υφυπουργός

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε, παράλληλα, την έγκριση της ένταξης κι άλλων αθλητικών έργων για τον Δήμο Φαιστού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού. Έργα με θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη λιγότερο προβεβλημένων αθλημάτων, αλλά και την κάλυψη αναγκών για όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της αθλητικής οικογένειας της περιοχής: «Δημιουργία, προσβάσιμων για ΑΜΕΑ, υποδομών αθλητικών δραστηριοτήτων και κέντρου προβολής περιβάλλοντος φράγματος Φανερωμένης, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Μία ιδανική περιοχή, στην οποία μπορούν να φιλοξενηθούν αθλήματα, όπως η κωπηλασία. Κατασκευή πίστας Motocross στην περιοχή Σκορβούλων-Φανερωμένης, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, κατασκευή πάρκων αναρρίχησης στον Δήμο Φαιστού, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων (μίνι γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5) στις Τοπικές Κοινότητες Καμαρών, Σίβα, Βοριζίων, Σκουρβούλων και Πιτσιδίων, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ το καθένα».

«Η προσπάθειά μας για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, μικρών και μεγάλων, είναι συνεχής. Δουλεύουμε ασταμάτητα στο πλαίσιο της αθλητικής μεταρρύθμισης που έχει χαράξει με απόλυτη συνέπεια εδώ και δύο χρόνια το υφυπουργείο Αθλητισμού, προς όφελος του κυττάρου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των σωματείων και των αθλητών, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον Ολυμπιονίκη με την Εθνική ομάδα πόλο Δημήτρη Σκουμπάκη και τον εικαστικό Γιάννη Μαρκαντωνάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα