Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Δημαρχείο σε… βάθος οκταετίας

Η εγκατάσταση της διοίκησης του Δήμου Χανίων στους παλιούς Ιταλικούς Στρατώνες με τη μεταστέγαση εκεί του Δημαρχείου, φαίνεται πως μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης μετά τη δήλωση της πρόθεσης παραχώρησης του κτηρίου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Εάν μάλιστα το σχέδιο προχωρήσει απρόσκοπτα, θα αλλάξει εντελώς η λειτουργία της πόλης, μετατοπίζοντας προς τα ανατολικά το αστικό κέντρο ενώ σίγουρα η μεταστέγαση σε ένα τόσο ιδιαίτερο κτήριο θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και τη διοίκηση.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως πρόκειται για ένα κτήριο με σημαντικές φθορές από πυρκαγιά, του οποίου το κόστος αποκατάστασης θα ανέλθει σε αρκετά εκατομμύρια, μαζί με το κόστος των μελετών.
Επίσης, η εμπλοκή πολλών Yπουργείων (Άμυνας, Πολιτισμού) και Yπηρεσιών που θα εμπλακούν στη χρηματοδότηση και στις αδειοδοτήσεις, αναμένεται να καθυστερήσει τις -ούτως ή άλλως- βραδυκίνητες διαδικασίες του δημοσίου.
Γι’ αυτό και όπως εκτιμούν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, σε ένα ρεαλιστικό σενάριο και χωρίς απρόβλεπτες καθυστερήσεις, πρόκειται για ένα έργο που θα πρέπει να το περιμένουμε σε βάθος οκταετίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες