Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Αθώωση 14 κατηγορούμενων στη δίκη για την κατάληψη “Ρόζα Νέρα”

Στην αθώωση 14 κατηγορούμενων και στην απαλλαγή άλλων δύο προχώρησε  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, για υπόθεση που αφορούσε τις κατηγορίες σε βάρος 16 ατόμων που είχαν συλληφθεί στην εκκένωση της κατάληψης “Ροζα Νερά” το Σεπτέμβριο του 2020. Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί κατηγορίες για ” Φθορά μνημείου και διατάραξη οικιακής ειρήνης κατά συναυτουργία”.

Το δικαστήριο αρχικά απάλλαξε δύο εκ των κατηγορούμενων που δεν είχαν λάβει κλήση στη γλώσσα τους (αλλοδαποί), και στη συνέχεια δίκασε τους άλλους 14 κατηγορούμενους.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν κάνει καμία φθορά στο κτήριο (ειπώθηκε ότι από μέλη της κατάληψης είχαν γίνει στερεωτικές εργασίες σε μπαλκόνια του κτηρίου που δεν συντελούν φθορά αλλά αντίθετα προστάτευαν το κτήριο) ούτε είχαν διαταράξει την οικιακή ειρήνη.

Σημειώνεται ότι και η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορούμενων.

Έξω από το χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα προς υποστήριξη των κατηγορουμένων ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη εντός και εκτός του δικαστικού Μεγάρου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

6 Comments

  1. Βλεπωντας κανεις τι συμμετοχή και τη μαζικοτητα στις πορειες μετά την εκκένωση, βλέποντας τι μαζικοτατη συμμετοχή ντόπιων σε εκδηλώσεις, καφενεία κτλ, και βλέποντας κάνεις την αφομοίωση που έχουν στη Χανιωτικη κοινωνία (ουτε επεισόδια, ουτε προβλήματα) θα έλεγε κάνεις ότι ίσως ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα να είναι πιο αθώος και χρήσιμος στην τοπική κοινωνία από ότι ένα ακόμα ξενοδοχείο. Θα μου πει κανείς μα δεν τους ανήκει, ωστόσο εγώ θα απαντήσω ό τι ένα άδειο κτίριο που οριακά θα είχε πεσει ή θα ρημάζε όπως αλλά τόσα άνοιξε για την τοπική κοινωνία και μάλιστα με δημοκρατικές και οριζόντιες διαδικασίες. Μια πορτα ανοιχτή και οποιος θέλει μπήκε. Κάτι που ταιριάζει γάντι στην δημοκρατική τοπική κοινωνία. Και πλέον, αυτά δεν περνανε απαρατήρητα ουτε στις δικαστικες αρχές (θυμίζω και την απόρριψη των ασφαλιστικών της εταιρίας belvedere). Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Πολυτεχνείο έχασε το κυρος του στην τοπική κοινωνία. Της πήγε και συνεχίζει την κόντρα μη σεβόμενος ουτε τα θέλω της, ουτε τις ανάγκες της, ουτε και την ιστορία της.

  2. Ντροπή και μόνο. Αθώοι οποίοι καταλαμβάνουν ένα κτήριο επί 13 έτη γιατί έβαλαν υποστήλωση σε μπαλκόνι. Η χώρα της αναρχίας, της ανομίας και του γενικευμένου μπάχαλου όπου ορισμένοι «χώροι», αποχωρητήρια έχουν μόνιμη ασυλία. Ντροπή.

    • Αν τολμούσατε να περάσετε εκεί σε μια από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε μήνα ίσως και να σταματούσατε να βλέπετε τα πράματα με τα γυαλιά που σας φοράνε τα ΜΜΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα