Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Διήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Ελιάς

Πρόγραμμα κατάρτισης γεωτεχνικών αγροτικών φυλακών Αγιάς, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροφικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ – Δήμητρα στα Χανιά.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να συμμετέχουν οι υφυπουργοί αγροτικής ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου και Φωτεινή Απαμπατζή , καθώς και η Γενική Γραμματέας Αντεγκλιματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου.
Η παρουσίαση της Δράσης Εκπαίδευσης στα Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης, θα γίνει από τον Προέδρο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον Διευθυντή ΑΚΚ Αγιάς Χανίων Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αγρόκτημα εσπεριδοειδών (ΚΕΓΕ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ – ενημέρωση κρατουμένων για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, από τον δρ. Βασίλειο Ζιώγα.
Στις 12:30 θα γίνει περιγραφή – παρουσίαση των εκπαιδευτικών αναγκών από την Γεωπόνο ΑΚΚ Αγιάς Χανίων Αργυρώ Μπισκάκη, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Γεώργιο Ψαρρά για τη θρέψη δενδρωδών καλλιεργειών με έμφαση στην ελιά και στη 1:30μ.μ. ομιλία από τον δρ. Βασίλειο Ζιώγα για τις νέες τάσεις στην καλλιέργεια των Εσπεριδοειδών.
Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ΙΕΛΥΑ και ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου από τη Δ/ντρια δρ. Ν. Τσαγκαράκου.
Την Πέμπτη οι εργασίες συνεχίζονται στο Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς με το εξής πρόγραμμα:
• 09:00 Προσέλευση στο ΙΕΛΥΑ
• 09:15 – 10:00 Εξελίξεις στον κλάδο της Ελιάς (Δρ Γεώργιος Κουμπούρης) • 10:15 – 11:00 Υποτροπικές καλλιέργειες – Η περίπτωση του αβοκάντο (Δρ Θηρεσία Τερέζα Τζατζάνη).
• 11:00 – 11:15 Διάλειμμα
• 11:15 – 12:00 Ασθένειες δενδρωδών καλλιεργειών, Δρ Ματθαίος Μαθιουδάκης
• 12:00 – 12:45 Νέες τάσεις στην προστασία από έντομα των δενδρωδών καλλιεργειών, Δρ Κυριακή Βαρίκου
• 12:45 – 13:30 Πολλαπλασιαστικό υλικό και καλλιέργεια ρίγανης, Δρ Κωσταντίνος Τζεράκης
• 13:30 – 14:00 Νέες τάσεις στην άρδευση των δενδρωδών καλλιεργειών, Δρ Νεκτάριος Κουργιαλάς


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα