Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Διήμερο αφιέρωμα σε Κύπριο ποιητή

Διήμερο αφιέρωμα στον Κύπριο ποιητή Χριστόδουλο Γαλατόπουλο, “Χανιώτη εκ μητρός αγωνιστή της Κυπριακής ελευθερίας”, οργανώνει η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στο χώρο του Ιδρύματος, στον Πύργο Αλικιανού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεατρική παράσταση και Μουσικο-ποιητική βραδιά.
Την Κυριακή, 29 Ιουλίου στις 8 μ.μ. το θρυλικό Θ.Ε.ΠΑ.Κ. (Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου) θα παρουσιάσει το επικό ποίημα του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου «Παγκόσμιο Άσμα», σε δραματική προσαρμογή και σκηνοθεσία Μιχάλη Πιερή και μουσική Χρήστου Πήττα. Θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση του ποιητή – αγωνιστή και του έργου του από τους καθηγητές Μιχ. Πιερή, Ε.Γ. Καψωμένο, Ιφιγ. Τριάντου και Σταμ. Λαουμτζή.
Τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τραγούδια από τις παραστάσεις του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. «Παγκόσμιο Άσμα» του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου και «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μουσική: Χρήστος Πήττας, Ερμηνευτές: Χριστίνα Πιερή, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Μαρία Χριστοδούλου.
Απαγγελία ποιημάτων του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου («Τραγούδια της Φυλακής», «Παγκόσμιο Άσμα») από μέλη της Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες