Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Διηγήματα για δώρα της αγάπης

Επτά διηγήματα που στο επίκεντρό τους έχουν την αγάπη και τη σημασία της για κάθε ανθρώπινη σχέση, περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο -το δεύτερο κατά σειρά- της Χανιώτισσας ψυχολόγου – συγγραφέα Αννέτας Μαρκογιαννάκη, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη.
Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «οι ήρωες όλων των διηγημάτων κουβαλούν ο καθένας τη δική του ιστορία, τις δικές του φιλοδοξίες, τις δικές του ανασφάλειες αλλά κυρίως την ανάγκη για αγάπη. Ολοι μοναδικοί και ξεχωριστοί ως προσωπικότητες αγωνίζονται να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους, το «είναι» τους, κάποτε κρύβονται πίσω από προσχήματα, στερεότυπα και τοίχους που οι ίδιοι έχουν υψώσει μπροστά τους».
Κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, σεξουαλικά προβλήματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, αυτοάνοσα νοσήματα, μορφές εξάρτησης, είναι φαινόμενα που όλο και πιο συχνά συναντάμε στις μέρες μας, ως απόρροια της ανασφάλειας και της μοναξιάς του ανθρώπου. Στο βιβλίο αυτό, με απλή και κατανοητή γλώσσα, η Αννέτα Μαρκογιαννάκη «υμνεί τα δώρα της αγάπης και βοηθά τον αναγνώστη να βρει το φως και την αλήθεια για να γευτεί το δικό του ελιξήριο της ζωής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Καλοκαιρινή συνάντηση με τη Ζοέλ Λοπινό
Εν τω μεταξύ η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη και οι εκδόσεις Καστανιώτη διοργανώνουν καλοκαιρινή συνάντηση με την Ζοέλ Λοπινό με αφορμή το καινούργιο της μυθιστόρημα ” Η Χρυσαλλίδα” τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 20:00 στον ισόγειο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη , Εκπαιδευτικός – Φιλόλογος.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους φίλους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Με την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες