Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Διαγνωστικής Πλάσματος στο Ρέθυμνο

Ξεκίνησε στο Ρέθυμνο (Rithymna Beach Hotel) με μεγάλη διεθνή συμμετοχή το Διεθνές Συνέδριο Διαγνωστικής Πλάσματος – European Conference on Plasma Diagnostics (https://ecpd2023.eventsadmin.com/) το οποίο συνδιοργανώνεται από την European Physical Society και το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «το συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια σε διάφορα μέρη της Ευρώπης με στόχο να συγκεντρώσει επιστήμονες και μηχανικούς που εργάζονται σε διαγνωστικά πλάσματος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής πλάσματος & Λέιζερ Καθ. Μιχάλης Ταταράκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, τόνισε ότι το συνέδριο πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο, σε μια εποχή που οι παγκόσμιες εξελίξεις στη σύντηξη για την παραγωγή άπλετης και καθαρής ενέργειας είναι πιο έντονες από ποτέ. Το διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται φέτος στο Ρέθυμνο βοηθά τη συνεργασία των ερευνητικών ομάδων διεθνώς φέρνοντας νέες ιδέες για την εξερεύνηση καινοτόμων διαγνωστικών πλάσματος. Οι πρόσφατες ιστορικές επιστημονικές ανακοινώσεις για τη σύντηξη με λέιζερ για παραγωγή ενέργειας λόγω του εξαιρετικού επιτεύγματος ανάφλεξης τον περασμένο Δεκέμβριο στο National Ignition Facility στις USA και της συνεχιζόμενης προόδου της σύντηξης με τη μέθοδο του μαγνητικού περιορισμού, επιτείνουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για την ανάπτυξη διαγνωστικών πλάσματος υψηλής χωρικής και χρονικής ακρίβειας.

Η διοργάνωση του συνεδρίου από την European Physical Society στο Ρέθυμνο αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση των επιστημονικών επιτευγμάτων και της διεθνούς αποδοχής που έχει το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα