Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Διαβαίνει τους Μυθικούς αιώνες, την Ιστορία…

…την όποια κουλτούρα στον χωροχρόνο που «εντοπίζεται» και φτάνει ωραία, θαυμαστή στις σημερινές προβολές!
Ακούραστη ταξιδεύτρα, που κομίζει τις εκφάνσεις μιας σημαντικής Γυναικείας μορφής! Μεταλλασσόμενη διαρκώς, εισέρχεται… στην νόηση και τον ψυχισμό της αυτόνομης αποφασιστικής οντότητας!
Με στόχο και σκοπό, την κατάκτηση της Ελευθερίας της! Της χειραφέτησης, θα λέγαμε σίγουρα σήμερα.
Επαναστάτρια, αγωνίστρια, με ενσυναίσθηση και φλόγα, «ολοκληρώνει» τους τρεις «Σταθμούς» της διαδρομής της!
Αφετηρία της, η «Θρία χώρα», φτάνει στην «Κρήσσα Νήσος», όπου μεταλαμβάνει κουλτούρα και βίωμα, και, και «εισερχόμενη» στην Πίστη του Χριστού, αγκαλιάζεται σημειολογικά, σκηνικά με εμβληματική αισθητική, το «Γκράαλ».
Ένα γκράαλ, ας πούμε…
Το Ποτήριον, του Σωτήρα! Το Άγιο Δισκοπότηρο!!..
…“ΦΕΥΓΟΥΣΑ”, λοιπόν!
Το μικρό άγαλμα του Ελευσίνιου Μουσείου, ζωντανεύει στην έμπνευση της κας Ανδρομάχης Χουρδάκη, φιλολόγου, ποιήτριας και συγγραφέα, και δημιουργεί ένα έξοχο, μικρό θεατρικό “θαύμα”! Διαβάζεται γρήγορα, ευχάριστα, «σφίζον» τη γνώση της Ανδρομάχης, την ευαισθησία, το δόκιμον της λέξης, το ‘χω ξαναπεί, και το «υποδόρειον βίωμα», το οποίο γονιμοποιεί σε ανεβασμένη εμπειρία, απευθυνόμενη σε κάθε προσλαμβάνουσα, ως ενδιαφέρουσα θεατρική πρόταση!
Το σκέφτηκα, και το είπα!
Αξίζει να προταθεί στους αρμόδιους του Πολιτισμού της πόλης, της αγαπημένης!
Η “ΕΛΕΥΣΗ” όπως είναι γνωστό, έχει οριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!!
Η λατρεμένη Γενέθλια πόλη της συγγραφέα, του Αισχύλου, της Δήμητρας και των Μυστηρίων, προσεγγίζεται επιτυχώς και το δυναμικό πλούτο της, φωτίζεται…
Ωραία δουλειά! Η “Φεύγουσα”, φιλοτεχνημένη μοναδικά, από τον αείμνηστο αδερφό της Ανδρομάχης, Χρήστο Εμμ. Χουρδάκη αρχιτέκτονα και ταλαντούχο εικαστικό, κοσμεί το εξώφυλλο, στα χρώματα της γης και του κοραλλιού…, και έκδοση των “Ραδάμανθυς”.
Συγχαρητήρια πολλά αγαπημένη μου Μάχη καλοτάξιδη η «ταξιδιάρα» σου αεικίνητη θαυμαστή και «μπροστάρισσα» συνεχώς στον καιρό, στον τόπο και στην υπαρξιακή περιπέτεια, ως «πόντο» για μεγάλους, «φιλόδοξους» πλόες…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες