Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων – Κορασίδων Κρήτης 2021

Το διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων Κρήτης έχει ξεκινήσει και διεξάγεται σε δύο ομίλους, ανατολικής και δυτικής Κρήτης. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είχαν ως ακολούθως:

Δυτική Κρήτη: Α.Ο.Κύδων-Κάισσα 3,5-2,5, Α.Ο Κύδων – Αποκόρωνας 4-2, Κάισσα –ΟΦΣΧ 5-1, Κάισσα –ΣΚΟΡ 4-2, ΟΦΣΧ-ΣΚΟΡ 3-3, ΟΦΣΧ-Αποκόρωνας 3,5-2,5 Βαθμολογία! 1. Α.Ο.Κύδων (2 αγ.) 4β. 7,5π. 2.Κάισσα (3αγ.) 4β. 11,5π. 3.ΟΦΣΧ 3β. 7,5π. 4.ΣΚΟΡ 1β. 5π. 5. Αποκόρωνας 0β. 4,5π.

Ανατολική Κρήτη: ΟΦΗ –ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ 6-0, ΟΦΗ-ΠΟΑ 5-1, ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ-ΓΑΖΙ 3,5-2,5, ΓΑΖΙ-ΟΦΗ2000 5,5-0,5. ΟΦΗ2000-ΠΟΑ 3-2, ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ ΟΦΗ2000 5-1. Βαθμολογία 1.ΟΦΗ 4β. 11π, 2.ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ 4β. 8,5π. 3.ΓΑΖΙ 2β. 8π. 4.ΟΦΗ2000 2β. 4π. 5.ΠΟΑ 0β. 3π.

Πρωταθλητές Ρωσίας οι Βιτιούγκοβ και Γκούνινα

Στο πρωτάθλημα Ρωσίας νικητής αναδείχθηκε ο Βλάντιμιρ Βιτιούγκοβ (2727) κατακτώντας το πρωτάθλημα της χώρας του στη 15η συμμετοχή του. Ο σκακιστής από την Αγία Πετρούπολη συγκέντρωσε 7β. σε 11 αγώνες. Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ματλάκοβ (2682) με 6,5β. Τρίτος κατετάγη ο Αντρέικιν (2728) με 6β.
Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα γυναικών νικήτρια ανεδείχθη η Βαλεντίνα Γκούνινα (2462) ,ε 8β. Δεύτερη ήταν η Σουβάλοβα (2509) με 7,5β. και τρίτη ήταν η Οβόντ (2331) με 7,5β. και αυτή.

31ο ΝΑΤΟ Chess Championship

Μετά την υποχρεωτική αναβολή για το 2020 λόγω COVID-19, διεξήχθη φέτος το 31ο ΝΑΤΟ Chess Championship και ολοκληρώθηκε με νέα διπλή επιτυχία για την Ελληνική αποστολή, η οποία αποτελούνταν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα 11-15 Οκτώβρη 2021 και διοργανώθηκαν από το Belgian Military Chess Club, με την υποστήριξη την Σκακιστικής Ομοσπονδία του Βελγίου. Περιελάμβαναν το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των χωρών του ΝΑΤΟ και το Τουρνουά γρήγορου σκακιού (μπλιτς) μεταξυ των παικτών που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα. Φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Floreal Blankenberge, στην ομώνυμη παραθαλάσσια κωμόπολη στα βόρεια της χώρας.
Το πρωτάθλημα διεξήχθη με την συμμετοχή 15 κρατών μελών το ΝΑΤΟ (και συνολικά 18 ομάδων) και 99 σκακιστών, με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 1,5 ώρα για όλη την παρτίδα με προσαύξηση 30 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση. Η αλλαγή που πραγαμτοποιηθηκε στο χρονο σκέψης του τουρνουα και οι δυο διπλοί γύροι (αγώνες πρωί και απόγευμα) σε πέντε ημέρες, σε συνδυασμό με τις ισχυρές συνθεσεις που ειχαν οι «μεγάλες δυανμεις» (ΗΠΑ, Γερμανία, Πολωνία) του τουρνουα, έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και πολύ ενδιαφέρουσες και αμφίρροπες παρτίδες. Την αποστολή που έλαβε μέρος στους αγώνες με την υποστήριξη και συνδρομή του ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ, αποτελούσαν οι: Υπαστυνόμος Β΄ Σπύρος Νταλαμπίρας ως αρχηγός αποστολής, ο Σμηναγός (Ο) Ανδρέας Νικομάνης, ο Υπαστυνόμος Β΄ Αναστάσιος Παυλίδης (σκακιστής του Α.Ο.Κύδων) , ο Ανθυπολοχαγός (Ο) Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος, ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Κωνσταντίνος Μουρούτης και η Υπαρχιφύλακας Αικατερίνη Παυλίδου, ως αθλητές.
H Ελληνική αποστολή κατάφερε στην τέταρτη συμμετοχή της στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα του ΝΑΤΟ να σημειώσει την υψηλότερη διάκριση της ως τώρα σε ομαδικό επίπεδο και μια ακόμα υψηλή διάκριση σε ατομικό επίπεδο στο γρήγορο σκάκι (Blitz), επιβεβαιώνοντας το υψηλό σκακιστικό επίπεδο που έχει η χώρα μας και στους ένστολους.
Η Εθνική μας Ομάδα κατάφερε να καταλάβει την 2η θέση στην ομαδική κατάταξη του πρωταθλήματος, με 20,5 βαθμούς, μένοντας οριακά πίσω μόνο από την ομάδα της Πολωνίας ( που πήρε τη 1η θέση με 21,0 βαθμούς) και πάνω από την περσινή πρωταθλήτρια πολυ ισχυρή ομάδα της Γερμανίας (που πήρε τη 3η θέση με 19,0 βαθμούς). Ο ισχυρός σκακιστής (Candidate Master) Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος ισοβάθμησε στις θέσεις 2-6 και τελικά κατέλαβε την 4η με 5,5 βαθμούς, σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας του τουρνουά, η οποία ήταν και η υψηλότερη για τους αθλητές της Ελληνικής ομάδας. Οι Έλληνες σκακιστές απέσπασαν θετικά σχόλια από τους αντιπάλους τους που αναγνώρισαν την υψηλή απόδοση που είχαν οι αθλητές μας στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο διεθνής μετρ (International Master) Παυλίδης Αναστάσιος, ο Νικομάνης Ανδρέας και η διεθνής μετρ γυναικών (Woman International Master) και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών της χώρας μας Παυλίδου Αικατερίνη αγωνίζονταν στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά στα πρώτα τραπέζια, και ολοκλήρωσαν τελικά το τουρνουά με 5 βαθμούς στους 7 αγώνες, ισοβαθμώντας στις θέσεις 7-13 και καταλαμβάνοντας αντίστοιχα τις θέσεις 9η, 11η και 13η, στο σύνολο των 99 αθλητών που αγωνίστηκαν.
Η δεύτερη και μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε στο ατομικό τουρνουά γρήγορου σκακιού (blitz) 11 γύρων που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας σκακιστής Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος ολοκλήρωσε τον αγώνα με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα 10,5 βαθμών σε 11 παρτίδες (10 νίκες, 1 ισοπαλία !) και κατέλαβε με χαρακτηριστική άνεση την 1η θέση, μεταξύ 83 αθλητών που αγωνίστηκαν, 2 ολόκληρους βαθμούς πάνω από όλους τους υπόλοιπου σκακιστές που συμμετείχαν.
Η παρουσία ισχυρών σκακιστών στο πρωτάθλημα ΝΑΤΟ, η συνεχής συμμετοχή ισχυρής Εθνικής ομάδας, η οργανωτικότητα και το αγωνιστικό ήθος αυτής, έχει θέσει τις βάσεις για να θεωρείται η Ελληνική ομάδα σκακιού των Ενόπλων Δυνάμεων μια από τις κορυφαίες μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ. Η επιτροπή των αγώνων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των αγώνων και όπου η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον σκακιστή και αρχηγό της αποστολής Νταλαμπίρα Σπύρο, εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθησή της ότι η χώρα μας θα αποδεχτεί την πρότασή της για διοργάνωση του σκακιστικού πρωταθλήματος ΝΑΤΟ για το έτος 2024.
Η στήριξη που προσφέρει το ΑΣΑΕ∆ τα τελευταία χρόνια στο άθλημα του σκακιού, συμπεριλαμβάνοντας τα σκακιστικά πρωταθλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των Σχολών τους στο πρόγραμμα των ετήσιων αθλητικών αγώνων του, αποτελεί τη βάση για τις συνεχόμενες επιτυχίες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας στην πολύ σημαντική αυτή διεθνή διοργάνωση του Πρωταθλήματος του ΝΑΤΟ.

Μαθήματα σκακιού στον Κύδωνα

Στον Α.Ο.ΚΥΔΩΝ λειτουργούν τμήματα ενηλίκων, προχωρημένων, αρχαρίων και νηπίων.
Τα μαθήματα γίνονται στη λέσχη του Κύδωνα στο Εθνικό Στάδιο και στα Κουνουπιδιανά (ενοριακό κέντρο).
Τα μαθήματα για όλα τα νήπια γίνονται δωρεάν.
Τηρείται όλο το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία covid.

Πληροφορίες:

Νήπια-αρχάρια παιδιά: Φιλοξένη Δανάη (6977043402)
Κουνουπιδιανά: Λαδάς Δημήτρης (6943801862)
Μαθήματα ενηλίκων: Σγουρός Νίκος (6978777543)
Επικεφαλής προπονητής: Μυλωνάκης Γιώργος (6972442935)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα