Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Διασχίζοντας την ανοικτή θάλασσα από το Βάι μέχρι τη Λεμεσό (vid)

Ένα παράτολμο και θαυμαστό εγχείρημα, τον διάπλου της ανοιχτής θάλασσας, από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Βάι, ως τη Λεμεσό της Κύπρου, ξεκίνησε χθες ο διακεκριμένος ιστιοπλόος και πρωταθλητής Κύπρου το 2014, στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα SUP, της όρθιας κωπηλασίας σε σανίδα (standup puddle board).

Ο Κώστας Συμεωνίδης επιχειρεί να διασχίσει την απόσταση των 700 χιλιομέτρων σε περίπου 10 μέρες κωπηλατώντας όρθιος στην σανίδα του όλη τη μέρα! Θα ξεκουράζεται μόνο τα βράδια, στο θαλαμηγό σκάφος «KAMIRA» με επταμελές πλήρωμα που θα τον ακολουθεί υποστηρίζοντας το όλο εγχείρημα, το οποίο πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι χορηγίες που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής της Κύπρου. Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Συμεωνίδης επιχειρεί κάτι παρόμοιο, διασχίζοντας όμως μικρότερες αποστάσεις. Η πρώτη ήταν το 2013, όταν διέσχισε 80 χλμ. από την Πάφο ως τη Λεμεσό. Η δεύτερη, το 2014, όταν διέσχισε 400 χλμ. κωπηλατώντας στη σανίδα του επί 6 ημέρες, από το Καστελλόριζο ως τη Λεμεσό.

Τον Κώστα Συμεωνίδη συναντήσαμε χθες το πρωί, πάνω στο σκάφος «KAMIRA» που ήταν δεμένο στην εξωτερική προβλήτα της μαρίνας Αγίου Νικολάου. Μαζί του ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης, επίσης λάτρης του νέου σχετικά αυτού αθλήματος, με το οποίο ασχολείται την τελευταία 8ετία, όπως δήλωσε. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η ΔΑΕΑΝ στηρίζει όλες τις διοργανώσεις ναυταθλητικών γεγονότων και θέλοντας να συμβάλει στον φιλανθρωπικό σκοπό αυτού του γεγονότος, προσέφερε δωρεάν τον ελλιμενισμό του σκάφους στη μαρίνα Αγίου Νικολάου.

 

 

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα