Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρόμενοι «αντιεμβολιαστές»

Οι «αρνητές», οι «συνωμοσιολόγοι» και «ψεκασμένοι» κατηγορούν με οργανωμένες κινητοποιήσεις την κυβέρνηση για ανικανότητα και για καθυστέρηση διαχείρισης της πανδημίας. Πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα τους χαλάσει το DNA. Δεν ανέχονται τη θεσμοθέτηση με την αιφνιδιαστική τροπολογία του υποχρεωτικού εμβολιασμού ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων στην κοινωνική ζωή. Είναι αντιφατικό, εφόσον έχουν υποστεί εμβολιασμούς σε βρεφική και παιδική ηλικία, ως ενήλικες να αρνούνται. Διότι τώρα αποδέχονται την υποχρεωτικότητα να φορούν κράνος οι δικυκλιστές ή προστατευτικές ζώνες στα οχήματα, να μην οδηγούν σε κατάσταση μέθης και να μην αναπτύσσουν ταχύτητες πέραν των νομοθετημένων ορίων για την προστασία των ίδιων και των συνανθρώπων τους.

Επιπλέον, ενώ ανέχτηκαν την καραντίνα προς χάριν της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί τώρα να διαμαρτύρονται για τον στοχευμένο αναγκαστικά εμβολιασμό τους.

Ο αριθμός των ανεμβολίαστων παραμένει μεγάλος και δεν είναι άμοιρη η πολιτεία, που δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες από επίσημα χείλη ότι η «ανοσία της αγέλης» θα αποκτηθεί μόνον αν εμβολιαστεί περισσότερο απ’ το 70% του πληθυσμού μέχρι τέλους Ιουλίου. Αυτή η κυβέρνηση να βρίσκεται σε αναζήτηση συναίνεσης με διάλογο, δίχως διαχωρισμό και απειλές, αντιμετωπίζει αυτούς τους πολίτες ως «παθητικούς δέκτες» με το άνοιξε- κλείσε των καταστημάτων και το απαγορεύω- επιτρέπω, την κυκλοφορία προς χάριν της οικονομίας. Η πεποίθηση από μερίδα της κοινωνίας ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του» προσκρούει στη λογική ότι τούτο μπορεί να γίνεται, εφόσον δεν βλάπτει το δικαίωμα των άλλων, να ζουν άφοβα.

Η πράξη της πολιτείας προλαμβάνει τη διαφύλαξη της υγείας του συνόλου των πολιτών. Αν οι αντιεμβολιαστές δεν μπορούν να διακρίνουν τι είναι καλό και τι κακό σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν υποχρεούνται οι υπόλοιποι να υπόκεινται στη βούληση τους, ότι η δική τους σκέψη είναι ορθή. Φαίνεται ότι αυτή η κατηγορία αρνητών δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σήμερα τα νοσοκομεία covid είναι γεμάτα από ανεμβολίαστους μεσαίων ηλικιών και ότι η πανδημία θα τιθασευθεί με τον εμβολιασμό τους.

Κατά την άποψη των λοιμοξιολόγων, οι αρνητές, που δεν θα εμβολιαστούν, θα νοσήσουν οπωσδήποτε, εφόσον η μετάλλαξη «Δέλτα» θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως υπολογίζεται, μέχρι το 2023. Το γενετικό υλικό της covid-19 υπέστη τη μετάλλαξη «Δέλτα» στην Ινδία, μεταφέρθηκε στη Βρετανία και εξαπλώθηκε σε 125 χώρες, είναι δε ισχυρότερη από άλλες μεταλλάξεις και αποτελεί το 75% των νέων κρουσμάτων. Εν τω μεταξύ, από τον Π.Ο.Υ. τονίζεται ότι μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον μηχανισμό αυτής της μετάλλαξης.

Πάντως, το σύστημα υγείας θα αντέξει μόνο, εάν προχωρήσει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, η άποψη ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η επιλογή που σκοτώνει κάθε ελευθερία», αντικρούεται απ’ το γεγονός ότι ο ρυθμός των εισαγωγών ανά νοσοκομείο αρχίζει να αυξάνεται και να διπλασιάζονται τα νέα κρούσματα στις νεαρές ηλικίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες